Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Κ.Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο Τσαβισμό»

Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι “ούτε θέλει ούτε μπορεί βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και σερβίρει μπαγιάτικο Τσαβισμό, πολιτικής φτήνιας και φτωχοποίησης” εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.
Τονίζει ότι “το τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και τα βαριά μέτρα που το συνοδεύουν, έχουν τη σφραγίδα του Αλέξη
Τσίπρα που αντί να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν, προτιμά να ψηφίζει μέτρα στο διηνεκές¨.
Κατηγορεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί» βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Προτιμά»,δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, «να βαυκαλίζεται ότι θα προκαλέσει πάλη των τάξεων, προβοκάροντας τους μεν εναντίον των δε. Η κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο Τσαβισμό», δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημά της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Όλη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες»
Ο κ. Μητσοτάκης λέει «όχι» σε ένα γραφειοκρατικό κράτος, τονίζοντας πως είναι απαραίτητες οι ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ανταγωνισμό και δουλειές, αλλά και οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα. «Το σχέδιό μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».
«Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δισ. και, αντ’αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δισ. Η χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου