Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η ΝΔ σέρνει στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί γαι το ταξίδι του Παππά στη Βενεζουέλα- Αφού δεν πήγε για... βρούβες, για ποιό λόγο έκανε το ταξίδι και τις επαφές με επιχειρηματίες;

Η ΝΔ σέρνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για να απολογηθεί για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα και σε νησιά της Καραϊβικής, όπου είχε συναντήσεις με ελεγχόμενους από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματίες.

Οι αρχικές δικαιολογίες του κ. Παππά ότι πήγε με τον Αρτέμη Αρτεμίου (δικηγόρο ειδικευόμενο στις offshore) για να διαπραγματευθεί εισαγωγή... λαχανικών από μια χώρα που πεινά, δεν είναι πιστευτή σε κανέναν.

Μετά τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο "Ελεύθερος Τύπος" ο Κ. Μητσοτάκης
αποφάσισε να καταθέσει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ Ερώτηση στον Πρωθυπουργό προκειμένου τον αναγκάσει να έλθει στη Βουλή και να απολογηθεί για τη δραστηριότητα του στενού του συνεργάτη, η οποία, ωστόσο ήταν βέβαιο ότι τελούσε υπό τις ευλογίες του.

Βέβαια αφού ο κ. Παππάς δεν πήγε για... βρούβες στη Βενεζουέλα, το βασικό ερώτημα για ποιό λόγο έγινε το ταξίδι και οι επαφές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες με τα ιδιωτικά jet  των οποίων ταξίδεψε σε νησιά της Καραϊβικής, παραμένει αναπάντητο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του, για το σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά στην Βενεζουέλα και την Καραϊβική.

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα.

Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις.

Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.