Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η ελπίδα της αλήθειας



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Την περίοδο του Πάσχα συνηθίζεται οι πολιτικοί να αφήνουν για λίγο στην άκρη τις έντονες αντιπαραθέσεις.
Στη ΝΔ ωστόσο θεωρούν ότι πρέπει να δείξουν σεβασμό στις άγιες ημέρες αλλά ταυτόχρονα να επισημάνουν έστω και διακριτικά ότι η χώρα περνάει δύσκολες ώρες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και στο
πασχαλινό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι ευχές του περιείχαν μια σαφέστατη αιχμή για το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Μπορεί να μην ανέφερε  καθόλου τη λέξη κυβέρνηση ή Πρωθυπουργός, υπογράμμισε όμως πως «η Ανάσταση της χώρας περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας» Ουσιαστικά δηλαδή ήθελε να αποδομήσει το γνωστό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα έρχεται» και να δώσει έμφαση στις υποσχέσεις των κυβερνώντων που έμειναν στα χαρτιά αλλά και να διαμηνύσει στους πολίτες πως η αλλαγή στην Ελλάδα θα έρθει αν επιλέξουν την πολιτική δύναμη της ΝΔ η οποία αποτελεί και την πραγματική ελπίδα.
 Αλλωστε η φράση «η ελπίδα της αλήθειας» είναι το νέο μότο του αρχηγού της ΝΔ στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί απέναντι στην κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Μάλτας και τα βαριά μέτρα που έρχονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλάζιου στρατηγείου.
 Κατά την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη ο Κυριάκος εκτόξευσε τα πυρά του προς τον κυβερνητικό συνασπισμό.  «Η χώρα αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από εσάς. Εμείς εγγυόμαστε την υπέρβαση της κρίσης. Τη μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Την οριστική ρήξη με τις παθογένειες του χθες. Την πραγματική ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Την αλήθεια της ελπίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.