Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Εκτός γαλάζιων ψηφοδελτίων και… εν ενεργεία βουλευτές

Πηγή: liberal.gr
Την αποφασιστικότητα του πρόεδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και μεγάλες ανατροπές στο εσωτερικό του κόμματος, εκφράζουν στενοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μήνυμα που εκπέμπεται από την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως ο κ.
Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω ακόμα και αν χρειαστεί να αποτυπώσει τη δυσαρέσκειά του αποκλείοντας από τα γαλάζια ψηφοδέλτια εν ενεργεία βουλευτές.
«Κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στις λίστες των επόμενων εκλογών» φέρεται να έχει πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανώς εννοώντας σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, όσους δηλώνουν δεξιά και αριστερά «σίγουροι» υποψήφιοι με την ΝΔ, εξαιρώντας τους βουλευτές.
Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Μητσοτακης δε θα σταματήσει εκεί. Το όποιο πιθανό απαγορευτικό θα ισχύει ακόμα και για εκλεγμένους βουλευτές, σε περίπτωση που κάποιος εξ αυτών τραβήξει το σχοινί και κινηθεί πέρα από το πλαίσιο που ορίζει το κόμμα. Με άλλα λόγια, όπως πληροφορείται το liberal.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα διστάσει, εφόσον χρειαστεί, να αποκλείσει βουλευτές που θα υποπέσουν σε κάποιο παράπτωμα, από τις γαλάζιες λίστες.
Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μέλη της σημερινής κοινοβουλευτικής ομάδας να μην περιλαμβάνονται στα επόμενα ψηφοδέλτια της ΝΔ, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, κόντρα στον «άγραφο» κανόνα που θέλει τους ενεργούς βουλευτές αυτοδικαίως εντός λίστας. Για να συμβεί αυτό βεβαίως, που δε θα αποτελέσει μία εύκολη απόφαση, θα πρέπει ο αποκλεισθείς βουλευτής να έχει δείξει σημάδια αυτονόμησης και μοναχικής πορείας, αντίθετα με όσα ορίζει ο πρόεδρος του κόμματος.
Ο κ. Μητσοτακης διαμηνύει πως δε πρόκειται να ανεχτεί προσωπικές φιλοδοξίες, στρατηγικές και επιλογές που θα πηγαίνουν κόντρα στη ρώτα που ο ίδιος χαράζει.
Ήδη τα πρώτα δείγματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλα τα επίπεδα. Η απόφασή του να στείλει στο πειθαρχικό του κόμματος δύο μεσαία στελέχη, αλλά και η υπόθεση με την Κατερίνα Παπακώστα αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σφίγγει τα λουριά». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει διατεθειμένος να χαριστεί σε κανέναν, όσο υψηλόβαθμος και αν είναι.
Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία που θέλει τον κ. Μητσοτάκη να έχει στείλει, τις προηγούμενες μέρες, τα «αναγκαία» μηνύματα σε κομματικό στέλεχος με μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ, προκειμένου να περιοριστεί στην ουσία και όχι στο «θεαθήναι». Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν οι τόνοι έχουν πέσει, αφού το στέλεχος «κατάλαβε» και «έριξε» τους τόνους.
Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν οι τόνοι έχουν πέσει.
Ο στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανανέωση μπορεί να επιτευχθεί. Άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι μάλιστα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της ΝΔ, ως κόμμα. Χρόνος δεν υπάρχει μια και η εικόνα των πολιτικού συστήματος στη χώρα δεν είναι καλή και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς όλους είναι μεγάλη.
Όπλο στο χέρια του προέδρου της ΝΔ η μεγάλη λαϊκή εντολή που πήρε, η οποία και τον τοποθέτησε στην προεδρία. Σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης την αξιοποιήσει και προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για εκείνον και για το κόμμα του. Σε διαφορετική περίπτωση, το μέλλον δεν θα είναι εύκολο για τον ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν οριζόντια αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και ξεκάθαρη στόχευση. Μεγάλος αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο ο χρόνος.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου