Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Καραγκούνης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτε από το δημοσιονομικό πακέτο της κυβέρνησης

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτε από το δημοσιονομικό πακέτο των μέτρων, που θα έλθει στη Βουλή, γιατί οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερα προβλήματα την οικονομία, δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ,
βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Το έχουμε κάνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε εκλογές, γιατί πρέπει να αλλάξουμε αυτό το μείγμα πολιτικής», είπε ο κ. Καραγκούνης, εκτιμώντας ότι «πιθανότατα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να θέλουν να ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έλθει στη Βουλή», η οποία ωστόσο, όπως προσέθεσε, «έτσι όπως έχει περιγραφεί τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι πολύ σκληρή, πολύ επώδυνη και ας δούμε και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για να έχουμε και μία γενικότερη αίσθηση του τι θα γίνει».
«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει δεσμευθεί να ψηφίσει και τα ενεργειακά και τα εργασιακά και τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές των συντάξεων και τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή τίποτα χειροπιαστό. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει πάρα πολλά επώδυνα μέτρα και να κάνει επώδυνες περικοπές, αλλά δεν έχουμε μπροστά μας το χειροπιαστό όφελος από αυτή τη συμφωνία. Να δούμε, λοιπόν, τι θα γίνει μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, γιατί τότε θα παρθούν οι αποφάσεις, τι έχουμε μπροστά μας για να αξιολογήσουμε τι ακριβώς γίνεται. Έχω την αίσθηση όμως -και αυτή είναι η γενική αίσθηση του κόσμου- ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση και έχει κάνει αυτές τις διαπραγματεύσεις και έχει φέρει αυτές τις περικοπές και έχει πάρει αυτά τα επώδυνα μέτρα, ανάταση για την οικονομία και ανάπτυξη δεν πρόκειται και δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε ο βουλευτής.
Κληθείς να σχολιάσει τις αιχμές, που άφησε η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα κατά του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ο κ. Καραγκούνης είπε:
«Ο κ. Γεωργιάδης κάνει εξαιρετικά την αντιπολιτευτική του δουλειά και νομίζω ότι δεν έχει ανάγκη υποδείξεων ο πρόεδρος της ΝΔ για το τι θα κάνει για το κάθε και για το οποιοδήποτε στέλεχος. Η προσωπική μου ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, δεν ξέρω πώς το έχει γράψει και το έχει πει η κ. Παπακώστα».
«Εμείς λέμε "ναι" σε όλες τις εξεταστικές σαν ΝΔ -και για την εξεταστική για την Υγεία και για τα εξοπλιστικά και για τα πάντα. Βέβαια έχουμε ζητήσει δύο εξεταστικές, τις οποίες δεν έχει δεχθεί η κυβέρνηση, κυρίως πώς μπήκαμε στο τρίτο μνημόνιο και γιατί κλείσανε οι τράπεζες. Εμείς λέμε ότι, ναι, υπερψηφίζουμε την εξεταστική για την Υγεία, αρκεί να καλύψει και τη μετέπειτα περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί εφόσον υπάρχει αυτή η ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προηγούμενες εξεταστικές να μην υπάρξει έλεγχος και γι' αυτή την περίοδο», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.