Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

«Η Κυβέρνηση μείωσε τα ποσά και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους αγρότες»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Άρτας, κ. Γιώργος Στύλιος, αναφορικά με το ζήτημα των μειωμένων ενισχύσεων από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για μία μεγάλη μερίδα του αγροτικού πληθυσμού,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόσφατα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των

δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) με βάση τις σχετικές αιτήσεις που είχαν συμπληρώσει τον Φεβρουάριο. Προς δυσάρεστη έκπληξη των αιτούντων το ποσό ενίσχυσης είναι πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δυνητικών δικαιούχων έχει αποκλειστεί εντελώς.

Και αυτό διότι προστίθενται στο εισόδημα οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, όπως το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τέκνων. Αποτέλεσμα, χιλιάδες κοινωνικά ευάλωτοι αγρότες (πολύτεκνοι, αγρότες με χαμηλά εισοδήματα) είτε να αποκλείονται, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, είτε να λαμβάνουν ένα μικρό φιλοδώρημα.

Η Κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: Μείωσε και τα ποσά και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ευάλωτου αγροτικού πληθυσμού, είτε δεν παίρνει το Κ.Ε.Α., είτε λαμβάνει ένα μικρό φιλοδώρημα». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου