Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τασούλας: Με τρομάζει η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα



Την άποψη ότι «η αξιολόγηση κουτσά-στραβά κλείνει αλλά η δοκιμασία της χώρας και του λαού συνεχίζει και χειροτερεύει» εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας επίσης ότι το αποτέλεσμα της
«διαπραγμάτευσης είναι νέα μέτρα 3,6 δισ. εις βάρος των κλονισμένων ήδη εισοδημάτων των Ελλήνων».
      Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού περί διαβεβαιώσεων για ελάφρυνση του χρέους και έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα του δημιουργεί ανησυχία» καθώς η αναδιάρθρωση του χρέους είχε αποφασιστεί από τα τέλη του 2012 και ο κ. Τσίπρας δέχτηκε το καλοκαίρι του 2015 την απομάκρυνσή της για μετά τον Αύγουστο του 2018.
      Αναφερόμενος στα περί 4ου μνημονίου, ο Κώστας Τασούλας υποστηρίζει ότι «είναι επί θύρας με πρόξενο και δημιουργό του τον Αλέξη Τσίπρα».
      Για το συνεχές αίτημα της ΝΔ περί πρόωρων εκλογών, ο Κώστας Τασούλας υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές σχετίζονται με τη γενικότερη και εντεινόμενη κακοδαιμονία της χώρας, μέρος της οποίας είναι και η άθλια διαπραγμάτευση».
      Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Τασούλας υποστηρίζει ότι η Επιτροπή κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας) και εκτιμά ότι το μόνο που αποκαλύπτεται μέχρις στιγμής από τη λειτουργία της «είναι η υποκρισία και η θεατρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαβεβαίωνε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «ευτυχώς το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη χάρη σε παλαιότερους νόμους».
      Ερωτηθείς για την Εξεταστική για τη Υγεία και κυρίως για το αν φοβάται τυχόν αποκαλύψεις η ΝΔ, ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και δηλώνει ότι «αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν αν φοβούνται είναι οι κυβερνώντες που αρνήθηκαν την έρευνα για την περίοδο 2015-2017».
      Τέλος, στο ερώτημα εάν ασπάζεστε την άποψη συναδέλφων του από τη ΝΔ ότι κατά τη διάρκεια της εξεταστικής θα έπρεπε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Τασούλας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κάποιοι θα αναγκαστούν να παραιτηθούν αλλά δεν θα προέρχονται από τη ΝΔ».
      Η συνέντευξη του βουλευτή ΝΔ Κώστα Τασούλα στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:
      Ερ. Κύριε Τασούλα, είστε αισιόδοξος ότι τις προσεχείς μέρες θα κλείσει η αξιολόγηση όπως διαμηνύουν ο πρωθυπουργός και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;
      Απ.Η αξιολόγηση φαίνεται πως κουτσά-στραβά κλείνει. Η δοκιμασία της χώρας και του λαού συνεχίζεται και χειροτερεύει. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει πως η διάρκεια κάνει μια διαπραγμάτευση επιτυχή και όχι τα αποτελέσματά της. Επάνω στη διάρκεια στηρίζουν τα επιφανειακά επιχειρήματα του «παλέματος», του «αγώνα», της «αντίστασης». Σημασία όμως έχουν τα αποτελέσματα και αυτά τελικά είναι νέα μέτρα τουλάχιστον 3,6 δισ. ευρώ εις βάρος των κλονισμένων ήδη από προηγούμενα μέτρα και περικοπές Τσίπρα-Καμμένου εισοδημάτων των Ελλήνων.
      Ερ. Δεν συμμερίζεστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού περί διαβεβαιώσεων για ελάφρυνση του χρέους που θα ξεκλειδώσει το QE και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές;
      Απ. Η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα υπονομεύεται από δύο παράγοντες: Το ότι είναι συστηματικός ψεύτης και το ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, αλλά μπλέκει την τελευταία με ιδεοληψίες του και ενίοτε μάλιστα το παραδέχεται μιλώντας για αυταπάτες. Σας θυμίζω πως η αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποφασιστεί από τα τέλη του 2012, αλλά ο κ. Τσίπρας δέχθηκε το καλοκαίρι του 2015 την απομάκρυνσή της για μετά τον Αύγουστο του 2018. Και τώρα, ενώ έλεγε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα αν δεν υπάρξει ταυτόχρονη δέσμευση για το χρέος, το αλλάζει στο ότι θα... ανακαλέσει τα μέτρα αν δεν υπάρξουν εξελίξεις για το χρέος. Άρα το μόνο που λογικά μου προκαλεί η «αισιοδοξία» του κ. Τσίπρα είναι δικαιολογημένη βαθειά ανησυχία!
      Ερ. Η ΝΔ προέτρεπε την κυβέρνηση και κλείσει την αξιολόγηση. Τώρα που φαίνεται ότι κλείνει γιατί αρνείται να ψηφίσει τα μέτρα;
      Απ.Την προέτρεπε να την κλείσει εγκαίρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έπρεπε να είχε κλείσει το Φεβρουάριο 2016, και τώρα λένε πως πάμε για τέλη Μαΐου του 2017. Τα απροϋπόθετα μέτρα, φορολογικά και περικοπές συντάξεων 3,6 δισ. ευρώ, είναι το κόστος της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως πέτυχε καλή συμφωνία. Ας την επωμισθεί, χωρίς να παριστάνει το γενναιόδωρο θέλοντας να τη μοιραστεί με τη ΝΔ.
      Ερ. Επιμένετε ότι η κυβέρνηση φέρνει 4ο μνημόνιο; Πού στηρίζετε αυτή τη βεβαιότητα; 
      Απ. Το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στο 3ο τρίμηνο στην ευρωζώνη. Το 2016 κλείσαμε ως η μοναδική χώρα, δυστυχώς, στην ευρωζώνη με ύφεση. Και αντί να βγούμε από τα μνημόνια και τα μέτρα, έστω το καλοκαίρι του 2018, έρχονται για το 2019 και το 2020 τα προπεριγραφέντα νέα μέτρα χωρίς χρηματοδοτική πρόβλεψη για τη χώρα. Το 4ο Μνημόνιο είναι επί θύραις, με πρόξενο και δημιουργό του τον κ. Τσίπρα που υποτίθεται θα καταργούσε τα Μνημόνια των άλλων.
      Ερ. Η λήξη της αβεβαιότητας σχετικά με την αξιολόγηση μεταθέτει χρονικά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η ΝΔ μπορεί να συνεχίσει να ζητά εκλογές;
      Απ. Οι εκλογές σχετίζονται με τη γενικότερη και εντεινόμενη κακοδαιμονία της χώρας, ένα μέρος της οποίας είναι η άθλια διαπραγμάτευση. Υπάρχει το χάλι στην υγεία, στην παιδεία, στη διοίκηση, στη δημόσια ασφάλεια, στην οικονομία. Και υπάρχουν όλα αυτά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και έλλειψης πίστης και ελπίδας για το αύριο. Για να κινητοποιηθεί και πάλι η χώρα, και να πεισθούν οι πολίτες εμπράκτως και όχι λεκτικώς ότι «οι φωτιές οι πλάστρες μες΄ τη χώρα» μπορούν ν΄ ανάψουν, χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ μέσω φυσικά εκλογών.
      Ερ. Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των εξοπλιστικών και του Γιάννου Παπαντωνίου θα ήθελα να σας ρωτήσω: τι προσδοκάτε να βγει από τη συγκεκριμένη Επιτροπή, καθώς ξεκίνησε με ψαλιδισμένες προσδοκίες για το τι πρακτικά μπορεί να διερευνήσει;
      Απ. Αυτή η Επιτροπή κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας). Είχαμε επισημάνει πως η σύστασή της για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποσκοπούσε στη δημιουργία ομοβροντίας αντιπερισπασμών έναντι των μέτρων που έρχονται. Ο κ. Τσίπρας μας είχε κακοχαρακτηρίσει λέγοντας ότι «επινοείτε διαδικαστικά κωλύματα για να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα». Ήδη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή πρότεινε την αναρμοδιότητά της. Βγάζετε εσείς καμία άκρη πέραν του ότι ξεκίνησαν κάτι πρόχειρα και απροετοίμαστα και στην πορεία αναγκάζονται να το παραδεχτούν; Μέχρι στιγμής το μόνο που αποκαλύπτεται από τη λειτουργία αυτής της Επιτροπής είναι η υποκρισία και η θεατρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαβεβαίωνε πως «η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους». Ευτυχώς το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη χάρη σε νόμους παλαιότερους που εξασφαλίζουν πως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν παραγράφεται.
      Ερ. Μήπως τελικά η όλη ιστορία είναι «πολύ κακό για το τίποτα»;
      Απ.Το «πολύ κακό για το τίποτα» είναι μία από τις δημοφιλέστερες σαιξπηρικές κωμωδίες, ενώ αυτό που συμβαίνει εν προκειμένω είναι αντιπαθής φάρσα.
      Ερ. Ως φαίνεται η κυβέρνηση ρίχνει όλη της το βάρος στην Εξεταστική για την Υγεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σας φοβίζουν ως ΝΔ τυχόν αποκαλύψεις;
      Απ.Ψηφίσαμε και την Επιτροπή για τον κ. Παπαντωνίου και προτείναμε Εξεταστική για την Υγεία μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε γιατί δεν βλέπουμε αυτά τα ζητήματα ως αντιπερισπασμό στη δεινή πραγματικότητα αλλά ως ευκαιρία διερεύνησης σοβαρότατων πτυχών διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν αν φοβούνται είναι οι κυβερνώντες που αρνήθηκαν την έρευνα για την Υγεία για την περίοδο 2015-2017.
      Ερ. Ασπάζεστε την άποψη ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής για την Υγεία;
      Απ.Όχι. Για λόγους ουσίας, αλλά και γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε Εξεταστικές για κάθε κομματικό ή κοινοβουλευτικό αξιωματούχο της ΝΔ ώστε να προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις. Ας μη βιαζόμαστε, όμως, για το τι θα προκύψει απ΄ αυτήν την Εξεταστική. Κάποιοι θα αναγκασθούν να παραιτηθούν αλλά δεν θα προέρχονται από τη ΝΔ.
      Ερ. Καθώς απομένουν λίγες μέρες από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, βλέπετε «ντέρμπι» μεταξύ Λεπέν-Μακρόν;
      Απ. Στη Γαλλία, στον πρώτο γύρο νίκησαν οι δημοσκοπήσεις. Έπεσαν με ακρίβεια μέσα. Σήμερα προβλέπουν νίκη του Μακρόν με 61-39%. Δεν γνωρίζω τα γαλλικά πράγματα τόσο καλά ώστε να μη συνταχθώ με τις δημοσκοπήσεις, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα είναι ο περίπατος που τα σημερινά ποσοστά υποδηλώνουν. 
      Ερ. Πώς αναλύετε το φαινόμενο της εξάπλωσης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;
      Απ. Η ακροδεξιά απευθύνεται σε όσους ξέρουν τι δεν θέλουν. Το ακροατήριο αυτό στους καιρούς μας είναι και μεγάλο και εύπιστο.
      Ερ. Στα καθ΄ ημάς, σας φοβίζει η τουρκική προκλητικότητα; Υπάρχει ορατός κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου;
      Απ. Πάντα υπήρχε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας όμως και ειδικότερα η Πολεμική μας Αεροπορία, έχουν πλέον παράδοση καθημερινής προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.