Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Γνώμη: Διαγραφή για μερικά like στο f/b η περίπτωση του ΟΝΝΕΔίτη και της Σίας Αναγνωστοπούλου- Ο χυδαίος λόγος έγινε καθημερινότητα στην πολιτική


Παραιτήθηκε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης μετά το σεξιστικό σχόλιο κατά της Αναγνωστοπούλου Στο Διχάζονται οι απόψεις στη ΝΔ για το αν έπρεπε να καθαιρεθεί από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο κ. Εμμανουήλ Κούλας λόγω της γνωστής ανάρτησης – απάντησης που έκανε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σια Αναγνωστοπούλου.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι σωστά έπραξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβοςκαι τον διέγραψε, γιατί η χυδαιότητα δεν ταιριάζει στο λόγο της παράταξης, αλλά πολλοί είναι
επίσης εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στους χυδαίους πρέπει να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά στη δική μας, τουλάχιστον, άποψη για το ζήτημα.
Είναι γεγονός ότι αν το ίδιο είχε πράξει ένας νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα τον είχαν περί πολλού γιατί τόλμησε και τους τα είπε χύμα στους παλιοδεξιούς!!!
Η ΝΔ όταν τολμά κάποιος να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στη χυδαιότητα, οδεύει στο πειθαρχικό!  «Η ΝΔ “τρώει” όσα από τα παιδιά της έχουν περιεχόμενο στα παντελόνια τους και τολμάνε να βάλουν στη θέση τους, τους συριζαίους», ήταν συμπυκνωμένη η αντίθετη άποψη.
Ωστόσο το ερώτημα είναι αν ο χυδαίος λόγος, ακόμα και ως απάντηση σε αντίστοιχο χυδαίο λόγο αντιπάλων, συνάδει με τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία, την ιστορία και την ιδεολογία της παράταξης.
Στο παρελθόν ο ένας πολιτικός αρχηγός «ξέσκιζε» τον άλλον στη Βουλή, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα. Και όταν το 1984 ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα στον πανικό του από την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη ΝΔ τον είχε αποκαλέσει «εφιάλτη», το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου είχε χαρακτηρίσει εκείνη την έκρηξη ατόπημα.
Θα ρωτήσει κάποιος, «μα θα έπρεπε να αφήσει αναπάντητη τη χυδαία ανάρτηση της κ. Αναγνωστοπούλου η οποία ουσιαστικά θεωρούσε όλες τις ελληνίδες εκπορνευμένες;».
Φυσικά, όχι, αν και η απάντηση έπρεπε να έχει έλθει από τη Γραμματεία Γυναικών της ΝΔ. Αλλά μπορούσε να της έχει πει τα ίδια πράγματα με άλλες λέξεις. Έπρεπε ο λόγος του κ. Κούλα να είναι πολιτικός και όχι χυδαίος όπως της κ. Αναγνωστοπούλου. Και στο κάτω – κάτω θα μπορούσε να της θυμίσει ότι σε ελεύθερη χώρα ζούμε και κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα να νιώθει όπως χαρακτήρισε –έστω και αστειευόμενη- τις γυναίκες της Ελλάδος.  Άλλωστε στην Ελλάδα δεν είσαι μόνο ό,τι δηλώσεις, αλλά και ό,τι νιώθεις…  Έπρεπε να της θυμίσει λοιπόν ότι μπορεί να μιλάει για τον εαυτό της και για το κόμμα της, γιατί οι υπόλοιπες γυναίκες δεν νιώθουν το ίδιο. Αλλά επειδή έχω τη βεβαιότητα ότι ούτε οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με τον χαρακτηρισμό της κυρίας Αναγνωστοπούλου, ένα πολιτικό ον, όπως πρέπει να είναι ο Διευθυντής της μεγαλύτερης ελληνικής νεολαίας, θα έπρεπε να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν υιοθετεί ή όχι τις απόψεις της, και να βάλει την κυβέρνηση στη θέση του απολογούμενου. Αντ’ αυτού ο κ. Κούλας μετέφερε την κρίση στη ΝΔ, με αποτέλεσμα τις πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του.
Είναι φανερό ότι όλα αυτά συμβαίνουν λόγω έλλειψης πολιτικής εμπειρίας η οποία γίνεται φανερή από την άκριτη χρήση των social media.
Σαφέστατα η ΝΔ πρέπει να προστατεύει τα στελέχη της, και σαφέστατα τα στελέχη της δεν πρέπει να αφήνουν καμία πρόκληση της πιο κακής και συνάμα χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα. Ωστόσο τα ίδια τα στελέχη πρέπει να έχουν την ικανότητα και την παράταξη αλλά και τους εαυτούς τους να προστατεύουν. Και αυτό θα το επιτύχουν αν οι απαντήσεις τους κινούνται μέσα στην λογική της πολιτικής και όχι μέσα στη λογική της «ατάκας» που προκαλεί μεν εντυπώσεις και “Like” στο facebook, αλλά ενίοτε προκαλεί και προβλήματα που οδηγούν σε διαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.