Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυγενάκης: Όχι σε σενάρια Οικουμενικής- Επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός της ΝΔ- Προειδοποιεί με διαγραφές όσους δεν ψηφίσουν τη συμφωνία για τη CETA



O γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά” λέει ηχηρό όχι σε σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, ακόμη και αν έπεφτε στο τραπέζι όνομα πρώην πρωθυπουργού της Ν.Δ.
 «Η δημοκρατική νομιμοποίηση της παρούσας πλειοψηφίας έχει προ πολλού εξαντληθεί και
συνεπώς δεν μπορεί να διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις», τονίζει
«Η Ν.Δ έχει αρχηγό είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας ο Κ Μητσοτάκης και οι Ελληνες ζητούν άμεσα πολιτική αλλαγή», διαμηνύει.
«Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα ψηφίζουμε. Εξάλλου ποια είναι τα αντίμετρα; Τα συσσίτια;», αναρωτιέται.
«Πιο ισχυρή κει από την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα» θεωρεί το ότι «δεν μπορεί ούτε εκείνος ούτε οι βουλευτές του να κυκλοφορήσουν στον δρόμο».
Μιλάει επίσης για ερμαφρόδιτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ. «Μαζί ή χώρια η κατάρρευση είναι γιγαντιαία και για τους δύο διότι ο μόνος συνεκτικός κρίκος είναι η νομή της εξουσίας», τονίζει.
Για τον Πάνο Καμμένο επισημαίνει ότι «απαγορεύεται να πιάνει στο στόμα του τον Κώστα Καραμανλή και τη Ν.Δ. Πρόδωσε και τα δύο όσο κανένας άλλος».
 Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ποινικοποιεί την πολιτική ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση των ζητημάτων της Υγείας από τους Τσίπρα-Πολάκη -Ξανθό και γι αυτό η Ν.Δ ζητά η Εξεταστική για την Υγεία να φτάσει μέχρι σήμερα.
«Σαφώς και όχι», απαντάει στην ερώτηση εάν υπάρχουν σήμερα στη Ν.Δ καραμανλικοί και μητσοτακικοί. «Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Ν.Δ όπως την ονειρευόμαστε», τονίζει.  Αν και δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει το δικαίωμα αλλά όχι την ανάγκη των διαγραφών, αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν κάποιοι βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε και Καναδά που συμπεριλαμβάνει τη φέτα. «Το έχει επισημάνει ο πρόεδρος μας πολλές φορές. Οποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί θα μείνει πίσω».
Για την απόφαση της Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπαιδίου, λέει ότι δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.
«Τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και οι προηγούμενοι αρχηγοί της Ν.Δ και πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, μοιράζονται την ίδια αγωνία για την τύχη της πατρίδας και συνεργάζομαι στενά για το καλό της χώρας», τονίζει στέλνοντας μήνυμα ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.