Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το debate μεταξύ εκπροσώπων ΝΔ και κυβέρνησης


Ντιμπέιτ Κικίλια-Τζανακόπουλου: «Είστε ο επίσημος ψεύτης της κυβέρνησης» -«Η ΝΔ θέλει τέταρτο μνημόνιο»


Πηγή: iefimerida.gr
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/3) το ντιμπέιτ μεταξύ του κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.
Για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμμετείχαν σε ένα πρωτοφανές ντιμπέιτ για τα θέματα της επικαιρότητας, το οποίος μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Διαβάστε ζωντανά τις παρεμβάσεις τους:

Κικίλιας: Τα προβλήματα λύνονται με πραγματική δουλειά. Επειδή δεν έχουμε κοντή μνήμη, έχουμε φτάσει Μάρτη. Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το Μάρτη χωρίς μέτρα.
Τζανακόπουλος: Με ένα tweet ο κ. Κικίλιας προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα της κυβέρνησης γιατί δεν τους βγαίνει το αφήγημα. Στις 20 Φλεβάρη δεν υπογράφηκε καμία συμφωνία στο Eurogroup. Τέθηκαν οι βασικοί άξονες. Η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων θα είναι μηδενική. 2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και θα υπάρξει 2% ελαφρύνσεων. Αυτή είναι η λογική της συμφωνίας. Η ΝΔ είχε ποντάρει στην καταστροφή και σε μια κακή συμφωνία και αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα. Δεν μπορούν να διαχειριστούν ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει.
Κ: Ο κ.Τζανακόπουλος έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου ψεύτη της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας μας υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση 5 Δεκεμβρίου. Υπάρχει άγρια φορολόγηση των συμπολιτών μας, κοροιδεύουν τους Έλληνες. Το μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και η μεγάλη ζωή.
"Μαθήματα ηθικής από τους ανθρώπους που είναι μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα δεν δεχόμαστε", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέχεια.
Κ: Η μεγάλη ζωή είναι όταν καίγονται τα τρόλει στην Αθήνα και εσείς παίρνετε τα λιαρ-τζέτ. Το 87% των συμπολιτών μας αποδοκιμάζει αυτή την κυβέρνηση.
Τ: Εχετε πολλάκις πάρει τη θέση του ΔΝΤ σ'αυτή την ιστορία. Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας είναι η ΝΔ.
K: Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, σας δείχνω μόνο τις δηλώσεις σας. Σε λίγο πλησιάζετε σε μονοψήφιους αριθμούς. Από λαοπρόβλητη κυβέρνηση, έχετε γίνει κυβέρνηση με κλούβες και ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο;
T: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ο ευσεβής πόθος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο δικός σας αντιπρόεδρος αυτός που είπε τόσα και άλλα τόσα θα δίναμε.
Κ: Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να κατηγορείτε όχι τους προηγούμενους, αλλά τους επόμενους. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς τα δύο χρόνια. Στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια και την Οικονομία. Υπονομεύσατε την πορεία της χώρας. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι το 2017 είμαστε καλύτερα από το 2014
T: Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την πλειοψηφία. Δίνουμε μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πολιτική και ιδεολογική ταύτιση της ΝΔ με το ΔΝΤ την οποία δεν ομολογεί. Σαφής η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ ποτέ δεν τοποθετήθηκε για τα μέτρα που ζητούσε το ΝΔ και εμείς καταφέρνουμε να τα αποφύγουμε.
Κ: Το 3ο μνημόνιο είχε στόχους σε μια άγρια υπερφορολόγηση των συμπολιτών μας. Άγρια υπερφορολόγηση των ανθρώπων του μόχθου. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ο κ.Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους εταίρους για το πρόγραμμά μας. Η ΝΔ θα μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαστε ίδιοι. Η εγγύησή μας είναι η δουλειά μας κι όχι τα λόγια.
T: Στις 20/2 καταφέραμε να βάλουμε τους άξονες για μια συμφωνία κάνοντας συμβιβασμό κι εμείς και το ΔΝΤ. Αυτό ήταν το σημείο ισορροπίας για να κλείσει η αξιολόγηση. Άλλαξε το δημοσιονομικό μείγμα και το ΔΝΤ αποδέχθηκε μέτρα και αντίμετρα. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να διαμορφωθούν οι όροι για μια συμφωνία. Δίνεται μια μάχη και κάθε δευτερόλεπτο αυτής της μάχης η ΝΔ παίρνει τη θέση του ΔΝΤ.
Κ: Αν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε, να φύγετε
T: Η ΝΔ ποτέ δεν τοποθετήθηκε για τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ και εμείς καταφέρνουμε να τα αποφύγουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.