Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το Brexit αναλύει ο Κ. Μίχαλος

Την ανάγκη η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους κινδύνους από το Brexit, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
   Ο κ. Μίχαλος, αφού τόνισε ότι το Brexit είναι ένα θέμα που θα
πρέπει να απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εστίασε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι με την εξασθένηση της βρετανικής λίρας, τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία εξάγονται προς τη Μεγάλη Βρετανία (περίπου στα 750 εκατ. ευρώ ετησίως) δεν θα είναι όσο ανταγωνιστικά ήταν μέχρι σήμερα, άρα «αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στις εξαγωγές».
   Επίσης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ επισήμανε ότι και στο «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός, θα υπάρξουν επιπτώσεις από το Brexit. Όπως εξήγησε, «ο τουρισμός θα επηρεαστεί και αυτός, διότι έχουμε περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες από τη Βρετανία ετησίως [...] Τα έσοδα, σύμφωνα με στοιχεία του 2015 ήταν 2,1 δισ. ευρώ. Λόγω της εξασθένησης της λίρας το τουριστικό προϊόν θα γίνει πιο ακριβό».
   Σε κάθε περίπτωση -επισήμανε- θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτως ώστε να αντιμετωπισθούν προκλήσεις που ενδέχεται να «αναδυθούν» από τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.