Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Χατζηδάκης: Ο Σπίρτζης μαγειρεύει στοιχεία για να κρύψει τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες

«Σήμερα ο κ. Σπίρτζης στη Βουλή προσπάθησε, με μαγειρεμένα στοιχεία, να κρύψει την εκτόξευση των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες, επί των ημερών του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, για τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησή του, στη Βουλή.
«Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, από τον Σεπτέμβριο
του 2015, ζητάω από τον κ. Σπίρτζη τρία νούμερα: το λειτουργικό έλλειμμα του ομίλου ΟΑΣΑ για τα έτη ’14, ’15 και ’16. Να μου πει δηλαδή ο υπουργός, ποιες είναι οι εισπράξεις των αστικών συγκοινωνιών και ποια είναι τα έξοδα.
Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης, προφανώς για να αποκρύψει την κατάρρευση των εσόδων που υπάρχει στις αστικές συγκοινωνίες (εισιτηριοδιαφυγή, σπατάλες, αδυναμία είσπραξης εσόδων από άλλους φορείς δημοσίου για δωρεάν μετακινήσεις) επί των ημερών του, μαγείρεψε τα στοιχεία των εσόδων, προσθέτοντας την κρατική επιχορήγηση, για να εμφανίσει τον ισολογισμό του ΟΑΣΑ ισοσκελισμένο», καταγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης και προσθέτει ότι «το 2014 ο ΟΑΣΑ είχε έσοδα (από εισπράξεις) 247 εκατ. ευρώ, που το 2015, την πρώτη χρονιά άσκησης του κ. Σπίρτζη, έπεσαν στα 201 εκατ. ευρώ. Είναι επίσης γνωστό, από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι τους πρώτους 5 μήνες του 2016 οι εισπράξεις των αστικών συγκοινωνιών από εισιτήρια έπαθαν περαιτέρω καθίζηση».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει εξάλλου, ότι η ΣΤΑΣΥ, στο δικό της έγγραφο αναφέρει ότι το λειτουργικό της έλλειμμα είναι 23 εκατ. ευρώ. Όταν το 2014 είχε λειτουργικό πλεόνασμα 6,7 εκατ. ευρώ. «Με δεδομένο δε ότι η ΣΤΑΣΥ αντιπροσωπεύει τα 2/3 του κύκλου εργασιών του ΟΑΣΑ και το πιο…κερδοφόρο τμήμα του, υποψιαζόμαστε τι συμβαίνει στο σύνολο του ομίλου ΟΑΣΑ», αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης.
«Ο κ. Σπίρτζης, λοιπόν, κατά την προσφιλή τακτική του, δεν μου έδωσε καμία απάντηση. Είναι 2 χρόνια υπουργός και παρατηρεί τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών να μεγαλώνουν. Πλανάται πλάνην οικτράν, όμως, αν νομίζει ότι με μαγειρέματα στοιχείων και επικοινωνιακά τρικ θα αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει. Ασφαλώς, θα επανακαταθέσω την ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Σπίρτζης δεν θα ξεφύγει. Οι Έλληνες θα μάθουν την αλήθεια για τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.