Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Εκτός συναγωνισμού παγκοσμίως στη φτώχεια η Βενεζουέλα που ο κ. Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να της μοιάσουμε!!!




Βενεζουέλα: 170 δολάρια για ένα μπέργκερ ενώ πεθαίνουν από την πείνα!Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κυριούλη ( βουλευτής Μηταφίδης) που από το βήμα της Βουλής εξυμνούσε την Βενεζουέλα και το πόσα πολλά έχουν πετύχει και πόσο θέλουμε να τους μοιάσουμε…
«Αποκούμπι το σπίτι του παππού για τους νέους Έλληνες» γράφει η σημερινή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τον τίτλο της και συμπληρώνει: Τελευταίο δίχτυ
ασφάλειας λέει η ΕΚΤ.  Χρωστάμε λιγότερα από τους Ευρωπαίους, αλλά δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε».
Τώρα άμα κόψουμε και τις συντάξεις άρον - άρον όπως εισηγούνται για να δούμε θα φτάσουμε και στο θαύμα που θέλει ο κυριούλης που εκθίαζε τα κατορθώματα του Μαδούρο στη Βενεζουέλα…
Το «Πρώτο Θέμα» γράφει για το τι προβλέπει το Bloomberg: Δείκτης Εξαθλίωσης: Στην 4η θέση η Ελλάδα – Πρώτη η Βενεζουέλα…  Και συνεχίζει:
«Εκτός συναγωνισμού» η κατάσταση στην χώρα του Μαδούρο - Χειρότερη από όλες τις ευρωπαϊκές η Ελλάδα, ακολουθείται από την Τουρκία και την Ισπανία
Την τέταρτη θέση διατηρεί η χώρα μας και φέτος στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου τόσο τα οικονομικά όσο και τα πολιτικά προβλήματα «σπρώχνουν» την χώρα σε όλο και χειρότερες καταστάσεις.

Στον αντίποδα, η χώρα με τον μικρότερο δείκτη είναι η Ταϊλάνδη, όμως αυτό κυρίως οφείλεται στον τρόπο που οι αρχές εκεί υπολογίζουν τα ποσοστά ανεργίας, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Η Βενεζουέλα συγκεντρώνει σχεδόν 500 πόντους στο ιδιότυπο αυτό σύστημα και κατατάσσεται με διαφορά πρώτη. Ενδεικτικά, δεύτερη έρχεται η Νότια Αφρική, με 32,2 πόντους, τρίτη η Αργεντινή με 30.9 και στην τέταρτη θέση -και πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες- η Ελλάδα, με 23,2. Η χώρα μας μάλιστα, μεγάλωσε το «σκορ» της σε σχέση με πέρυσι που η «επίδοση» ήταν στο 22,7, αν και παρέμεινε σταθερή στην τέταρτη θέση.

Η Ουκρανία, που πέρυσι ήταν τρίτη, φέτος κατατάσσεται έβδομη, ενώ την Ελλάδα ακολουθεί η Τουρκία, με 19.8 πόντους και η Ισπανία με 19,6.

Την δεκάδα συμπληρώνουν Σερβία, Βραζιλία και Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.