Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Γιατί ο κ. Σκουρλέτης καλύπτει τα συμφέροντα που καταγγέλλει; Συμφωνήθηκε κάτι στο παρασκήνιο;-Μήπως η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξει τα "βαποράκια";Όταν ένας πολιτικός έχει δηλώσει ότι:
1.      Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων (των δανειστών) είναι βαποράκια συμφερόντων που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία
2.      «Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο-όσο» (τη ΔΕΗ)
3.      Όσα είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση τώρα τα παίρνουν πίσω (οι δανειστές)
4.      "Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρο της έχει την
περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα».
5.      "Η κυβέρνηση μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ".
Αν, λοιπόν κάποιο στέλεχος ενός κόμματος, και πολύ περισσότερο βουλευτής, ή ακόμα χειρότερα υπουργός  μιας κυβέρνησης, λέει όλα αυτά τι συμπέρασμα βγάζει κανείς;
1.      Ο εν λόγω υπουργός ουσιαστικά καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί είναι μια κυβέρνηση μειωμένων ηθικών αντιστάσεων που αποδέχεται τον «κανιβαλισμό της ΔΕΗ» και το «ρεσάλτο» από «βαποράκια συμφερόντων» στη «δημόσια περιουσία».
2.      Ο καταγγέλλων εκτός του ηθικού μέρους, ευθέως αμφισβητεί και την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης που υπηρετεί, αφού πλέον οι δανειστές «όσα είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση τώρα τα παίρνουν πίσω». Που σημαίνει ότι στη δεύτερη αξιολόγηση η κυβέρνηση δίνει «γη και ύδωρ», ή όπως θα έλεγε και ο κυβερνητικός εταίρος της «έπεσε στα τέσσερα».
3.      Λογικά θα έπρεπε η κυβέρνηση να  έχει παύσει άμεσα τον υπουργό και όχι μόνο αυτό αλλά και να τον καλέσει δημοσίως να κατονομάσει τα συμφέροντα που έχει υπ’ όψιν του ότι επιδιώκουν να κάνουν «ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία». Από τη στιγμή δε που ο υπουργός δεν κατονομάζει και μάλιστα παραμένει στην κυβέρνηση ψηφίζοντας όλα αυτά που καταγγέλλει, τότε ο καθένα μπορεί να υπονοήσει ότι έχει επέλθει  κάποιο περίεργο αλισβερίσι στο παρασκήνιο.
Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά η Δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου