Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Κατάρρευση! Η λέξη που αποδίδει πλήρως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα- Σταθερή η πορεία του σε μονοψήφιο ποσοστό- Ανάλυση

Κατάρρευση είναι η λέξη που αποδίδει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό πιστοποιείται από δύο στοιχεία. Τη ραγδαία απώλεια εδάφους στις δημοσκοπήσεις (Μέσα σε 4 μήνες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll έχει χάσει 4%), αλλά και την απογοητευτική εικόνα που
παρουσιάζει στις συγκεντρώσεις στελεχών του τα οποία ντρέπονται πλέον να προσέλθουν στις ομιλίες υπουργών που περιοδεύουν στην επαρχία.

Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι στα ποσοστά που καταγράφονται στο διάγραμμα δεν έχει γίνει αναγωγή ψηφοφόρων, λόγω της ρευστότητας που επικρατεί. Επισημαίνεται το συγκεκριμένο στοιχείο καθώς η αναγωγή θα ενίσχυε την προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ

Ένα στοιχείο το οποίο καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις πλέον, είναι και η προσωπική κατάρρευση της δημοτικότητας του κ. Τσίπρα. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της  Opinion Poll η διαφορά μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα φθάνει στις 19 μονάδες.

Με δεδομένη την σταθερή κατηφορική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι λίγο χρονικό διάστημα απέχει από την πλήρη "πασοκοποίηση" του κόμματος, καθώς η δημοσκοπική του τάση προσιδιάζει σε εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 2012 και εντεύθεν.

Το ιδιαίτερο στοιχείο ωστόσο είναι ότι οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύουν ούτε το συγγενές ιδεολογικά ΠΑΣΟΚ. Είτε διαχέονται σε όλο το πολιτικό σύστημα, είτε πάνε απ' ευθείας στη ΝΔ με στόχο την απαλλαγή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%.

Ακλουθούν Χρυσή Αυγή με 6,7%, ΚΚΕ με 5,6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,5%, και Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Από 2% λαμβάνουν ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1% το Ποτάμι.

Στη ίδια μέτρηση αποτυπώνεται και η αγωνία των πολιτών για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, με το 86,7% να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας πως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Παράλληλα, το 75,1% δεν πιστεύει την κυβερνητική υπόσχεση για κοινωνικά αντίμετρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.