Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ντόρα: Θέατρο του παραλόγου αυτό που συμβαίνει δύο χρόνια στην Ελλάδα

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το θέατρο του παραλόγου. Το θέατρο του παραλόγου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα».
Αυτό τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το Σάββατο το βράδυ σε εκδήλωση με θέμα "Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας", που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής" του Δήμου Πυλαίας-
Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση» καθώς εξαιτίας των καθυστερήσεων «ζητούνται τώρα υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, πέρα από τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος, μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».
Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση καθώς «είναι προϊόν της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης».
«Η ελληνική οικονομία παρά τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή παραμένει μη ανταγωνιστική και αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή» τόνισε η κ. Μπακογιάννη και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί «απουσιάζει η πολιτική σταθερότητα», «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει όλα όσα η ίδια έχει συμφωνήσει με τους εταίρους» και "«η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα».
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη για «καθαρές λύσεις», με σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, που θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες -μείωση φόρων και περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ρευστότητας- και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η διαρροή ελληνικών μυαλών στο εξωτερικό.
Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν υλοποιεί και δεν εφαρμόζει αυτά που έχει συμφωνήσει επειδή με πάθος τα είχε πολεμήσει» και «πως η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα διώχνει τους επενδυτές και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο».
Αναφέρθηκε, δε, εκτενώς στις ιδιωτικοποιήσεις και ειδικότερα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Οφείλει να τελειώσει η αποκρατικοποίηση. Αν για τρίτη φορά αποτύχει, τότε πρέπει να σκεφτούμε ότι τουλάχιστον η αποτυχία αυτή είναι ύποπτη […] αποτυχία τέτοιου είδους απλώς και μόνο συμφέρει ορισμένα εξωμακεδονικά συμφέροντα και ο νοών νοείτο».
Για εμπόριο ελπίδας κατηγόρησε, από την πλευρά του, την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.
»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επενδύει στο ψεύδος για να το αξιοποιήσει ως πολιτικό εργαλείο και αδιαφορεί για την αναγκαιότητα αναθεώρησης του εθνικού παραγωγικού μας μοντέλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παρασύρει την Ελλάδα «στην οικονομική άβυσσο, μετατρέποντάς την στη ...νεκρά ταχύτητα της Ευρώπης».
Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι «η ΝΔ θα κληθεί σύντομα να αναλάβει ιστορικές ευθύνες απέναντι στην πατρίδα», υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι και η ποιοτική μας διαφορά συγκριτικά με το συνονθύλευμα συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ: εμείς ιστορικά και διαχρονικά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας».
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και οι επιχειρηματίες να κοιτάξουν προς τις διεθνείς αγορές, σημείωσε, στη δική του τοποθέτηση, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννης Χατζηδημητρίου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Βίκυ Ευταξά, στελέχη του κόμματος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αριστείδης Μέτιος.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, η κ. Μπακογιάννη είχε συνομιλία με τον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη, που δημιουργεί πίνακες με το στόμα και έργα του οποίου εκτίθενται στο φουαγιέ του δημαρχείου Πυλαίας- Χορτιάτη.
Προχθες η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε το Κιλκίς και μίλησε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ, σήμερα στη Θεσσαλονίκη είχε συναντήσεις με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος και τα προεδρεία των Επιμελητηρίων, ενώ επισκέφθηκε και τον "Φάρο του Κόσμου". Αύριο, θα μεταβεί στην Πέλλα και θα μιλήσει σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.