Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση Σκουρλέτη για ψήφιση των μέτρων με ευρεία πλειοψηφία



Αν σας παραξένεψε η πρόταση Σκουρλέτη για ψήφιση των μέτρων με ευρεία πλειοψηφία, σας ενημερώνουμε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία και μάλιστα ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα.
Για του λόγου το αληθές διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ειδήσεις» το οποίο όντως είναι αποκαλυπτικό και στοιχεία του οποίου σας παραθέτουμε:

«Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πλέον ότι μετά και τη χθεσινή παρέμβαση Σκουρλέτη το σενάριο του ΔΝΤ έχει καεί και πως το Ταμείο πολύ δύσκολα θα το επαναφέρει.
Ο υπουργός Εσωτερικών ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φέρεται να ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να κάψει το σενάριο του ΔΝΤ για ψήφιση των μέτρων με 180 ή 200 ψήφους.
 Ο πρωθυπουργός που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση εκλογές ανησυχεί πως το ΔΝΤ επιδιώκει με την εμμονή του στο αίτημα αυτό και με δεδομένο ότι η αξιωματική αλλά και η ελάσσονα αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα μέτρα, να τον οδηγήσει σε άμεσες κάλπες υπό καθεστώς κατάρρευσης της οικονομίας, γεγονός που θα έφερνε υπό τις παρούσες συνθήκες μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αδιέξοδα το διάστημα που θα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αφού δεν θα υπήρχε αφήγημα.
Οι δανειστές όπως προ διμήνου είχε σημειώσει και η Realnews ζητούσαν έως τώρα υπερψήφιση των μέτρων για τη δεύτερη αξιολόγηση με 180 βουλευτές ακόμα και με πλειοψηφία 2/3, δηλαδή με 200 βουλευτές, με το επιχείρημα ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν ξεπερνούν τη θητεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης και πρέπει σε αυτές να δεσμεύεται και η επόμενη, με την πίεση να πέφτει στη Ν.Δ που αποτελεί την εν δυνάμει νέα πλειοψηφία.
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αποσύρει το αίτημα αυτό, το ΔΝΤ όμως, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Αθήνα, επιμένει στην αυξημένη πλειοψηφία για την υπερψήφιση των μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.