Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι θα κάνουν στη ΝΔ αν συνεχιστεί η πίεση για ψήφιση των μέτρων

Πηγή: newpost.gr - Του Πάνου Ρασσιά
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά παρεμβάσεων από παράγοντες του εξωτερικού στην εσωτερική πολιτική σκηνή, γεγονός που επαναλαμβάνεται στα χρόνια της κρίσης όταν η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες καταστάσεις. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο, παραμένει σταθερή στη θέση της: «Οι τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που
επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες, ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τυχόν μέτρα που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, «είτε κλείσει είτε δεν κλείσει η αξιολόγηση η οικονομία έχει ήδη πληγεί».
Όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η ζημιά στη χώρα θα είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση έκανε εγκαίρως όσα έπρεπε. «Για αυτό και η ΝΔ επιμένει στο αίτημα για εκλογές.
Γιατί αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Και το αίτημα αυτό παραμένει σε ισχύ, όποια και αν είναι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης», έλεγε ο ίδιος.
Στη ΝΔ αποδίδουν τις πιέσεις που δέχονται από το εξωτερικό για ψήφιση των μέτρων στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως λένε οι τραγικοί κυβερνητικοί χειρισμοί είναι αυτοί που στρέφουν τους διεθνείς παράγοντες προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τώρα που βυθίζονται, στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πολιτικά σωσίβια, εντός και εκτός χώρας για να μοιραστούν το κόστος της αποτυχίας και να ακυρώσουν τη δυνατότητα της ΝΔ να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση που θα δίνει ελπίδα στους πολίτες», λένε από την οδό Πειραιώς.
Μάλιστα κατηγορούν τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του, ότι «μηχανεύονται διάφορα,», είτε με στελέχη «λαγούς» είτε με μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο. «Σε κάθε περίπτωση ματαιοπονούν» ξεκαθαρίζουν από την ΝΔ. «Το μόνο που δείχνουν αυτά τα τερτίπια είναι ο πανικός της, το στρατηγικό της αδιέξοδο και η αδίστακτη φύση τους. Τα μια μέρα, υποτίθεται συγκρούονται με τους δανειστές και την άλλη εύχονται να πιέσουν εκείνοι τη ΝΔ» προσθέτουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Τη λύση των εκλογών προβάλλουν και στο ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα μπροστά σε μια κατάσταση ίδια με του καλοκαιριού του 2015: «θα περιμένουν τρεις βδομάδες να αποφασίσει ο λαός τι κυβέρνηση θέλει», τονίζουν από την οδό Πειραιώς. Στη λογική αυτή από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη απαντούν και στους αμύντορες της συνεννόησης: «Δεν υπάρχει δυστυχώς το πεδίο για εθνική συνεννόηση. Έχουμε απέναντι μας ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που έχει επενδύσει στον διχαστικό λόγο. Έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα» τονίζουν και απορρίπτουν κάθε σενάριο περί οικουμενικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.