Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Φρένο στις θεωρίες συνωμοσίας από τον Καραμανλή αλλά και υπονοούμενα κατά Σαμαρά



Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο «Φρένο στις θεωρίες συνωμοσίας» που αναφέρεται στη στάση του Καραμανλή και στο άδειασμα που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός σε όσους προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε σενάρια υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιεύει η εφημερίδα «Ειδήσεις».
Ο συνάδελφος Δημήτρης Τάκης που υπογράφει το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
«Εχουν αρρωστημένη φαντασία όσοι εξυφαίνουν σενάρια καραμανλικής συνωμοσίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λένε συνομιλητές του κ. Καραμανλή και τονίζουν ότι δεν είναι στον χαρακτήρα ούτε στην πολιτική κουλτούρα του πρώην
πρωθυπουργού να δρα υπογείως και να υπονομεύει. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ τέτοιες τακτικές, ούτε όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, ούτε όταν ήταν πανίσχυρος πρωθυπουργός, προσθέτουν.
Ο κ. Καραμανλής έχει καταστήσει σαφές και στον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και σε όλους όσοι τον επισκέπτονται στο γραφείο του ότι στηρίζει το κόμμα, του οποίου υπήρξε ο μακροβιότερος αρχηγός, στηρίζει την ηγεσία του και δεν πρόκειται ποτέ να του προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στον δρόμο προς τις εκλογές.
Όπως τονίζουν συνομιλητές του, «ο Κ. Καραμανλής σκέφτεται πάντα πολιτικά και παραταξιακά και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή τη στάση του, πολύ περισσότερο δε να εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε ως πιο νεοδημοκράτης ή περισσότερο ενδιαφερόμενος για την παράταξη και την πορεία του τόπου από εκείνον». Και αυτή η άποψη απαντά και σε ένα ακόμα σενάριο που συχνά-πυκνά όχι μόνο αρθρώνεται από πολιτικά χείλη, αλλά γράφεται και σε ιστοσελίδες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό.
Στο σενάριο αυτό απαντούν με έντονο τρόπο καραμανλικοί βουλευτές, λέγοντας ότι ο Κ. Καραμανλής δεν λειτούργησε ποτέ ως υπονομευτής της παράταξης και του κόμματος που υπηρετεί από τα 18 του χρόνια. Και ότι επίσης έχει την πολιτική παιδεία ώστε να αναγνωρίζει και να ασχολείται με τα ουσιώδη της πολιτικής και όχι με τα επουσιώδη της παραπολιτικής και της άρρωστης συνωμοσιολογίας.
Άλλωστε, ίσως ο πιο αυθεντικός ερμηνευτής των απόψε ων Καραμανλή, ο εξάδελφος του Κώοτας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών, δήλωσε πρόσφατα, απαντώντας και σε όσους εκτός Ν.Δ. επικαλούνται ή επιχειρούν να υπερασπιστούν τον πρώην πρωθυπουργό για ιδιοτελείς και μόνο λόγους, ότι «και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός Ν.Δ. και ταυτόχρονα να παριστάνουμε τους καραμανλικούς. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».
Την ίδια ώρα, έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη που γνωρίζουν άριστα πώς ενώνονται τα νήματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την προτροπή που διατυπώνουν ορισμένοι νεόκοποι «να τελειώνουμε τώρα με τους καραμανλικούς», προτρέπουν να αναζητηθούν «οι εχθροί» σε όσους κινούνται υπόγεια και παρασκηνιακά, ονειρευόμενοι έναν Κυρ. Μητσοτάκη υπό επιτροπεία, και όχι στον Κ. Καραμανλή, που -όπως τονίζουν- “δρα πάντα στο φως”».
*      Από το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη είναι εμφανές ότι ο κ. Καραμανλής όσο και βουλευτές που κινούνται στο περιβάλλον του δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, τον οποίο βλέπουν πίσω από δημοσιεύματα που αναρτούν ιστοσελίδες που ελέγχει με συνεργάτες ή πρώην συνεργάτες του, και επιχειρούν να εμφανίσουν προβλήματα στις σχέσεις Καραμανλή- Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.