Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κεραμέως: Ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις το σύστημα μετεγγραφών

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με τις φερόμενες ως παράτυπες μετεγγραφές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολύ συχνή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, σε
πολλές περιπτώσεις εντελώς αποσπασματικά, καθιστά το σύστημα των μετεγγραφών ανοιχτό σε διαφορετικές ερμηνείες, δυσλειτουργικό και εν δυνάμει ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις.

Οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων καταλήγουν να ασχολούνται με τις εξαιρέσεις και όχι με τον κανόνα. Και το κυριότερο, αυτές οι παρεμβάσεις σε πολλές περιπτώσεις στερούν τη δυνατότητα μετεγγραφής από φοιτητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να απαντήσει αν τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων μετεγγραφών. Αλλά και με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η αμεροληψία και η ευθυκρισία της Επιτροπής Ενστάσεων, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.