Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της ALCO για τα "Παραπολιτικα"- Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ- Η προοπτική της ΝΔ



Καταλυτικά για την κυβέρνηση είναι και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ALCO μιας εταιρείας η οποία με τον δικό της τρόπο μέτρησης δεν  συνηθίζει να καταγράφει μεγάλες διαφορές.
Παρά ταύτα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί κατά 2 και πλέον μονάδες φθάνοντας στο 9%.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που
δημοσιεύει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 26.8%. ο ΣΥΡΙΖΑ 17.8%, καταγράφοντας διαφορά 9%, και ακολουθούν:
 Χ. Α. με 8,4%, ΚΚΕ με 7.1%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6.2%, Ενωση Κεντρώων με 2,7%, ΑΝ.ΕΛ. με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2.4%, Λαϊκή Ενότητα με 1 ,5% και Ποτάμι με 1 ,4%.
Παράλληλα, στον δείκτη της παράστασης νίκης η Ν Δ. συγκεντρώνει 56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 9%.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συσπειρώσεις των ψηφοφόρων των κομμάτων, με τη Ν Δ. να έχει αγγίξει το 84%, τη Χρυσή Αυγή το 94% και το ΚΚΕ το 88%, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. η συσπείρωση του οποίου καταγράφεται στο 45%.,τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με 69%. τους ΑΝ.ΕΛ. με 68%, την Ενωση Κεντρώων με 64% και το Ποτάμι με 35%.
Σημειώνεται, πάντως, ότι στο ερώτημα «πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε η Ν.Δ ;» το 39% δηλώνει «ίδια», το 27% «καλύτερα», ενώ το 28% «χειρότερα, γεγονός που σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπροστά του ακόμη αρκετό δρόμο για να πείσει το εκλογικό σώμα ότι όντως υπάρχει εναλλακτική λύση την οποία ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να εφαρμόσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.