Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ντόρα: Οι πιθανότητες για μια ηρωική έξοδο του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλες

Μεγάλες θεωρεί η Ντόρα Μπακογιάννη τις πιθανότητες για μια ηρωική έξοδο, όπως την αποκάλεσε του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή της στον realfm.
«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο ενδεχόμενα πάνω στο τραπέζι, το ένα είναι επειδή η διαπραγμάτευση δεν πήγε καλά, πήραμε μία ελάφρυνση του χρέους αλλά το τίμημα θα πληρωθεί αυτά τα 3 με 4 χρόνια και θα είναι πάρα πολύ υψηλό. Άρα ξέρει ότι δεν υπάρχει
καμία περίπτωση να πετύχει συμφωνία  στην οποία να μην είναι το ΔΝΤ μέσα. Δυστυχώς από τη διαπραγμάτευση προκύπτει ότι αυτό
ακολουθείται από ουσιαστικά και πολύ σκληρά μέτρα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα», υποστήριξε η κυρία Μπακογιάννη.
«Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει, ενδεχομένως να ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς. Εμείς αυτό το οποίο βλέπουμε είναι έναν κ. Τσακαλώτο να λέει ότι εκείνος δεν θα δεχτεί και δεν θα προχωρήσει, μία αξιολόγηση η οποία δεν κλείνει και τα ερωτηματικά παραμένουν ανοιχτά. Άρα εάν ο κ. Τσίπρας δει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, όταν ακούω εγώ για πολιτική διαπραγμάτευση το βάζω ίσον αδιέξοδο. Άρα οι πιθανότητες ο κ. Τσίπρας να διαλέξει ηρωική έξοδο είναι μεγάλες», πρόσθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν θα κληθεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση. «Αυτό που θα κάνουμε είναι ουσιαστική διαπραγμάτευση. Εμείς θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή μεγάλων ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι στη Δικαιοσύνη, στο κράτος. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που τελικώς θα παράξουν πλούτο. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις θέλει. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ικανές να αποδείξουν ότι υπάρχει μία σοβαρή κυβέρνηση με αξιοπιστία». ανέφερε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξαγγελίες που έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα πραγματοποιήσει: «Η ΝΔ έχει πει λίγα πράγματα, αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ συγκεκριμένα, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ο φόρος στις επιχειρήσεις ο οποίος θα πέσει στο 20%, για τα αγροτικά προϊόντα το θέμα του ΦΠΑ. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις μαζί με μία σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα επενδύσει στις επενδύσεις, θα επενδύσει στην επιχειρηματικότητα, θα μπορέσει να βάλει μπροστά την οικονομία, αυτά θα κάνουν τη διαφορά», κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.