Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η "δεξιά" στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό



Πηγή: εφημερίδα "Παραπολιτικά" - του Θανάση Φουσκίδη
Η απόφαση του αρχηγού της Ν Δ να επαναφέρει δυναμικά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το Μεταναστευτικό, έρχεται σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πληροφορίες περί μυστικής συμφωνίας Τσίπρα-Μέρκελ για εκ νέου εγκλωβισμό
των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας μέχρι τις γερμανικές εκλογές (σ.σ Υπήρχε εκτενές δημοσίευμα στο προηγούμενο φύλλο των Π), αλλά και εν μέσω της συζήτησης που έχει ανοίξει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ.
Σε αντίθεση με τον Τσίπρα που πουλάει φθηνό λαϊκισμό, «ο Κυριάκος μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, αναφέρεται στα πραγματικά προβλήματα και δίνει προοπτικές λύσης» επισημαίνουν συνεργάτες του κ Μητσοτάκη.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος για το Μεταναστευτικό με τον αρμόδιο τομεάρχη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να ετοιμάζεται να παραδώσει τις ακριβείς προτάσεις του στον διευθυντή του γαλάζιου προεδρικού γραφείου Μιχάλη Μπεκίρη.
Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της σκιώδους κυβέρνησης που έχουν στις αρμοδιότητές τους τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για θέματα ασφάλειας (επικεφαλής ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης) καθώς και τα εθνικά (επικεφαλής ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος).
«Η κυβέρνηση μας φέρνει προ τετελεσμένων στα Ελληνοτουρκικά, είναι παντελώς απούσα από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και επιτρέπει να δημιουργούνται επικίνδυνες για τη χώρα καταστάσεις.Η Ν.Δ έχει απαιτήσει σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και θα λάβει σημαντικές επιπρόσθετες πρωτοβουλίες», τονίζουν στελέχη της Πειραιώς.
Βασικός στόχος είναι να συμπεριληφθεί στην πολιτική επιχειρηματολογία και την επικοινωνιακή στρατηγική της ένα πλέγμα συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων κυβερνητικών προτάσεων, το οποίο θα κινείται παράλληλα με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την οικονομία ενισχύοντας στις συνειδήσεις των πολιτών την κυβερνητική προοπτική του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.