Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΝΗ: «Χάθηκαν 37.667 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο»

Ακόμη μια πολύ αρνητική επίδοση για την αγορά εργασίας επιβεβαιώνει η «ΕΡΓΑΝΗ». Το μήνα Νοέμβριο χάθηκαν 37.667 θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2012!

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο χάθηκαν 82.180 θέσεις εργασίας, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ 15ετίας.

Συνολικά το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2016 χάθηκαν 120.477 θέσεις απασχόλησης!

Η ακύρωση και μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εξοντωτική φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, καθώς και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τελμάτωσαν την αγορά εργασίας και οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Τα στοιχεία του μηνός Νοεμβρίου καταδεικνύουν τη μεγάλη ανατροπή που σταδιακά αποκτά μόνιμο χαρακτήρα στην αγορά εργασίας. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015 - 2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% και σήμερα, 2 χρόνια μετά, η απόκλιση μεταξύ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της πλήρους απασχόλησης διευρύνεται ανεξέλεγκτα. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν πλέον απόλυτα στην αγορά εργασίας και αυτό σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε για δεκαετίες και μέχρι το 2014.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2015, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 52,69%, έναντι 47,31% της πλήρους απασχόλησης. Την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016 η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο με τα ποσοστά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης να αγγίζουν πλέον το 54,47%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά της πλήρους απασχόλησης να υποχωρούν περαιτέρω στο 45,53%.

Μήνα με το μήνα, η απόκλιση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης από την πλήρη απασχόληση διευρύνεται περαιτέρω, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης συντελέστηκε η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης, με αποτέλεσμα σήμερα να κυριαρχούν απόλυτα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και να έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά εργαζομένων, οι «φτωχοί εργαζόμενοι»!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.