Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

2.400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αλλά ο κ. Μουζάλας αφήνει εκτός το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το επιχειρησιακό κέντρο του κοινωφελούς Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.
          
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε τα εξής:


«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να διαπιστώσω, για ακόμη μία φορά, τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν σήμερα οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες, καθώς και  για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και δεν τιμούν τη χώρα μας. Γιατί σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 2.400 ασυνόδευτα παιδιά – προσφυγόπουλα εκ των οποίων τα 1.610 παραμένουν σε αναμονή φιλοξενίας, ζώντας υπό άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς προσφύγων και παράνομων μεταναστών που άναρχα έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση.

Πληροφορήθηκα, για ακόμη μία φορά, την έλλειψη αξιοκρατίας στον τρόπο με τον οποίον επιλέγει τις συνεργαζόμενες Μ.Κ.Ο. το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ μου κατήγγειλε και ο κ. Γιαννόπουλος το καθεστώς των αποκλεισμών και των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων που υιοθετεί η Κυβέρνηση.

Όσο ο κ. Μουζάλας επιλέγει να δρα αποκλειστικά με "φίλους" του για τη διαχείριση του ζητήματος τόσο θα προβάλλονται διεθνώς εικόνες που προσβάλλουν τη χώρα μας.

Ελπίζουμε το πρόσφατο ρεπορτάζ του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου C.N.N. να τον προβληματίσει, όσο προβλημάτισε και εμάς.

Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι, για την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού και ιδίως, μάλιστα, όταν πρόκειται για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία ανήλικων παιδιών, δεν χωρούν ιδεοληψίες. Απαιτείται η αξιοποίηση όλων των εμπλεκομένων χωρίς φιλικούς "διαχωρισμούς" και μεροληπτικούς  αποκλεισμούς».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.