Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ποιοι είχαν μιλήσει για πρώτη φορά για «νέα μεταπολίτευση» και «για την Ελλάδα του 2021»;




Είναι γνωστό ότι το Μαξίμου επιχειρεί να οικειοποιηθεί ό,τι καλό και ό,τι έξυπνο υπάρχει στα άλλα κόμματα και με την επικοινωνιακή δύναμη που διαθέτει ο κυβερνητικός μηχανισμός τα παρουσιάζει ως νεοτερισμούς δικούς του.

Καλό είναι όμως να τους πει κάποιος ότι οι Έλληνες, και τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι, δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου.

Και για να εξηγούμαστε: Όσοι καλύπτουμε το
ρεπορτάζ της ΝΔ θυμούμαστε Κώστα Καραμανλή στις προτάσεις του για συνταγματική αναθεώρηση να μιλά για τη «Νέα Μεταπολίτευση».
Θυμούμαστε ακόμη την ΟΝΝΕΔ, παραμονές τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το 2008, να οργανώνει εκδήλωση με θέμα:  "Προς Νέα Μεταπολίτευση; Όταν οι έννοιες "εθνική ανεξαρτησία" και "λαϊκή κυριαρχία" ακούγονται πιο επίκαιρες από ποτέ." 
Θυμούμαστε ακόμη στις 26 Απριλίου του 2012, τον τότε πρόεδρο της ΝΔ στο περιβόητο Ζάππειο, να παρουσιάζει εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και να τονίζει ότι "στόχος μας είναι να θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση".
Θυμούμαστε επίσης τον κ. Αντώνη Σαμαρά  με άρθρο του στην Καθημερινή στις 20 Ιουλίου 2014 με τίτλο "η νέα μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει".
Τον θυμούμαστε επίσης στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το 2010, να κάνει πρώτος τις μεγαλεπίβολες αναφορές για την Ελλάδα του 2021 και για την επέτειο από τα 200 χρόνια της Επανάστασης.
Από τότε οι αναφορές αυτές παραμένουν στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ με αποκορύφωμα βέβαια, το συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε επανειλημμένες αναφορές στα συγκεκριμένα συνθήματα.
Τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οικειοποιείται. Στέρεψαν φαίνεται στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου και άρχισαν το… clopy write!!!

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.