Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Φίλης μαινόμενος στη Βουλή ως ταύρος εν υαλοπωλείω κατηγορεί τη ΝΔ ότι συνεργάζεται με Χρυσή Αυγή και κλείνει τα σύνορα, αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά ότι έπνιγε μετανάστες στο Φαρμακονήσι - Έχουν ξεφύγει από τη λογική

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...
Δεν μπορεί να αξηγηθεί διαφορετικά το εμετικό παραλήρημα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στη Βουλή, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση "έπνιγε τους μετανάστες" στο Αιγαίο και ότι στις κινητοποιήσεις των αγροτών η Νέα Δημοκρατία σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή κλείνουν τα σύνορα "χέρι-χέρι" με τον Σόιμπλε.
Το παραλήρημα του κ. Φόλη έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν υπάρχει γιατρός στον ΣΥΡΙΖΑ να τους κοιτάζει γιατί ο πανικός στον οποίο έχουν περιπέσει τους κάνει να ξεφεύγουν από τη λογική.


Απαντώντας στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στο περιστατικό του Φαρμακονησίου: "Η κυβέρνησή σας έπνιγε τους μετανάστες στο Αιγαίο. Η κυβέρνησή σας έπνιγε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η κυβέρνησή σας. Ανάλγητη και απάνθρωπη, η οποία έπαιζε παιχνίδι με τους ακροδεξιούς" είπε ο κ. Φίλης την ώρα που ο Δημήτρης Σταμάτης διαμαρτυρόταν σε έξαλλη κατάσταση.
Ο Υπουργός Παιδείας δεν πτοήθηκε και συνέχισε αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα λέγοντας ότι κάποιοι στήνουν ιδότυπο GREXIT: " Ποιοι κλείνουν τα σύνορα στη Βουλγαρία; Εσείς, οι καπεταναίοι σας που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς. Εσείς δίνετε επιχειρήματα στους άλλους. Τα μπετονάρετε από κάτω τα σύνορα. Είναι ή όχι τα δικά σας στελέχη εκεί εν ονόματι δήθεν αγροτικών διεκδικήσεων; Εσείς, οι εγκάθετοι ΝΔ και Χρυσής Αυγής με τον Σόιμπλε χέρι χέρι, θιασώτες του grexit στην πράξη.  Αυτό είναι το πνεύμα σας; Την πλήρη υποταγή στα συμφέροντα θέλετε; Κάθαρση. Τελειώσαμε. Δημοκρατική πορεία υπέρ των πολλών και όχι υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων" είπε ο Υπουργός Παιδείας.
Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Φίλης φρόντισε να αποκηρύξει τα σενάρια πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας . "Γιατί να γίνουν εκλογές; Δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά η οποία πήρε με άλλη ψήφο την κυβέρνηση. Τα περί αναξιοπιστίας επιστρέφονται. Έγινε μια σαφής πολιτική επιλογή με δημοκρατικούς κανόνες. Εκλεγήκαμε με ένα πρόγραμμα που το ήξερε ο λαός και το επέλεξε. Όσοι άρχισαν να λιγουρεύονται εξουσία με τη διαπλοκή να το πάρουν χαμπάρι.. Βγήκαμε για τέσσερα χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.