Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ανεβάζει τους τόνους η ΝΔ και επιμένει στην απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης ως μόνο μέσο για εκτόνωση της κατάστασης

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς βλέπει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και το ενδεχόμενο ακόμη και πρόωρων εκλογών, παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά του Μαξίμου, είναι ανοικτό.
Ο κ. Μητσοτάκης σκληραίνοντας την αντιπολιτευτική του τακτική ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού ώστε να διεξαχθεί διάλογος με τους αγρότες και τις λοιπές επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται επικεφαλής του αγώνα κατά του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Στόχος και πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι να ξεκινήσει διάλογος με βάση και τις προτασεις που έχει καταθέσει ο ίδιος αλλά και τις προτάσεις των διαφόρων επαγγελματικών τάξεων.
Επιχείρημα της ΝΔ το οποίο στηρίζεται και στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης
Δραγασάκης είναι, ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί μια πολιτική που έχει την καθολική αντίδραση της κοινωνίας.
 Ένα ακόμη επιχείρημα της ΝΔ για την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου είναι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «συναντά την άρνηση και των δανειστών».
Στελέχη της  ΝΔ επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόσυσρσης του κυβερνητικού σχεδίου υπογραμμίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην αγορά, καθώς «μπλοκάρει την οικονομία, διαλύει την ίδια την επαγγελματική υπόσταση της μεσαίας τάξης, ανοίγει πόλεμο με την παραγωγική Ελλάδα, οδηγεί σε σύγκρουση γενεών και ξαναβάζει σε αβεβαιότητα την πολιτική ζωή του τόπου όπως προκύπτει από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών».
Στη ΝΔ απαντώντας στις κυβερνητικές αντιδράσεις ότι λαϊκίζουν, τονίζουν ότι δεν χαϊδεύουν κανενός τα αυτιά όπως έκανε η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση και επιμένουν στην  πρότασή τους καθώς οι ίδιοι δεν βλέπουν άλλον τρόπο να εκτονωθεί η κατάσταση.

rigillis18.blogspot/ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.