Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πολέμιοι (και χαμένοι τελικά) κατά της υποψηφιότητας Μητσοτάκη

Πολέμιοι (και χαμένοι τελικά) κατά της υποψηφιότητας Μητσοτάκη από ΜΜΕ, Τοπ. αυτοδιοίκηση και φορείς. Γνωστοί δημοσιογράφοι, εκδότες & τηλεοπτικοί σχολιαστές, όπως ο Λαζόπουλος. Παράγοντες όπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.
Πηγή: nonpapernews.gr
Δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Κώστα Πασσίση για ονόματα και περιπτώσεις, που συζητούνται στο στρατόπεδο των νεοδημοκρατών ως θύματα ή παράγοντες της πολιτικής ήττας Μεϊμαράκη.
Σκυθρωποί και εμφανώς στεναχωρημένοι αποχώρησαν το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου, από το στρατηγείο του Βαγγέλη Μειμαράκη, στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη, όσοι από τους υποστηρικτές του είχαν σπεύσει
προκειμένου να πανηγυρίσουν τη σχεδόν σίγουρη επικράτηση του στην εσωκομματική κούρσα. Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέτρεψε σχεδόν όλα τα προγνωστικά, «χάλασε» πολιτικά σχέδια αλλά και προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές οι οποίες ήταν βασισμένες στην εκλογή Μειμαράκη.
Η επόμενη ημέρα βρήκε τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Ν.Δ ανήσυχους και προβληματισμένους για τη στάση και κυρίως για τη πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος ηγέτης της Ν.Δ, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εμπιστευθεί όσον αφορά την ανανέωση του κόμματος.
Οι βουλευτές οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι από το νέο πρόεδρο της Ν.Δ είναι έτοιμοι να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους και μιλούν για τις αναγκαίες συνθέσεις που απαιτείται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δώσει προοπτική κυβερνησιμότητας στη Ν.Δ.
Την ίδια στιγμή αντίστοιχες προσαρμογές επιδιώκουν να κάνουν και τα λεγόμενα μη κοινοβουλευτικά στελέχη που υποστήριξαν τον Βαγγέλη Μειμαράκη, αλλά έχουν επενδύσει πολιτικά στην πορεία της Ν.Δ.
Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, στενός φίλος του Βαγγέλη Μειμαράκη. O βοηθός του στον μηχανισμό της Τ.Α της Αττικής πρώην δήμαρχος Κηφισιάς κ.Χιωτάκης, ενώ την πικρία-και ίσως μερίδιο της αποτυχίας- καταλογίζεται στον δήμαρχο Μαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη.
-Ο δήμαρχος Γλυφάδας και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου, προσωπικός φίλος του Κώστα Καραμανλή.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, επίσης φίλος για πολλά χρόνια και συνεργάτης στη Συγγρού του Βαγγέλη Μειμαράκη. Μαζί του και ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς.
Ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
-Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ο οποίος είπε όχι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1-1,5%, κατά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Μωραΐτης Στυλιανός. Επίσης ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος είχε υπογράψει την υποψηφιότητα Απόστολου Τζιτζικώστα.
Επίσης οι δήμαρχοι Αγρινίου και Πολυγύρου κ.κ Γιώργος Παπαναστασίου και Αστέριου Ζωγράφου.
-Τέλος σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα Μειμαράκη υποστήριξαν με θέρμη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Κώστας Μητσόπουλος και ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ Σωτήρης Πολύζος. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Νίκου και πολλά στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΡΙΤΕΣ
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ, όπως και οι προηγούμενες γαλάζιες εσωκομματικές αναμετρήσεις, ήταν μια «μάχη χαρακωμάτων», ένας πόλεμος παρασκηνίου που όλα επιτρέπονται, από κέντρα και παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας που ήθελαν να έχουν λόγο στην εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. Με διάφορα φαινόμενα κλιμάκωσης, από την αυστηρή κριτική (συχνά μονομερή )έως την καθαρή πολεμική, με εμπάθεια και σύστημα,
Διαρροές, φήμες, ύποπτες δημοσκοπήσεις, κτυπήματα κάτω από τη ζώνη ήταν ορισμένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της γαλάζιας κούρσας.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν και οι τέσσερεις υποψήφιοι που διεκδίκησαν την αρχηγία της Ν.Δ. Τα περισσότερα πυρά δέχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Ευάγγελος Μειμαράκης δυο ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση είδε να υποστηρίζεται από την εφημερίδα Αυγή, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια στήριξη που του έκανε ζημιά στη βάση της Ν.Δ.
Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ δέχθηκε τα περισσότερα πλήγματα από τη στιγμή που πέρασε στο δεύτερο γύρο και κάποιοι διαπίστωσαν ότι έχει αναπτύξει δυναμική που μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή.
Ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να αναμειχθούν στη γαλάζια κούρσα και προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εκλογής ήταν ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος. Αρχικά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Άδωνι Γεωργιάδη και ύστερα «στόλισε» με το γνωστό ύφος του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον περίμεναν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αήθεις επιθέσεις του.
Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος που έπαιξαν ορισμένοι εκδότες και γνωστοί δημοσιογράφοι στη μάχη διαδοχής της Ν.Δ. Οι επώνυμοι επιτελείς της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ και του ομώνυμοι Καναλιού του Γιώργου Κουρή κατά πλειοψηφία ήταν επικριτικοί κατά του κ. Μητσοτάκη. Το ίδιο και αρκετοί συνεργάτες του συγκροτήματος της REAL NEWS για να αναφερθεί κανείς σε χώρους και πρόσωπα με φιλοδεξιό προφίλ. Παράπονα από τον κύκλο Μητσοτάκη για την όλη γραμμή στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (εφημερίδα, ραδιόφωνο) του Γιάννη Κουρτάκη αλλά και προσωπικά από τον Νίκο Χατζηνικολάου. Υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου επέμενε στην πρόβλεψη για την επανεκλογή του Βαγγέλη Μειμαράκη στην ηγεσία της Ν.Δ, μέσω της εκπομπής του στο ραδιόφωνό του Real Fm. O γνωστός δημοσιογράφος αποτίμησε θετικά την παρουσία του Βαγγέλη Μειμαράκη στο τιμόνι της Ν.Δ και αναφέρθηκε στη στήριξη που απολαμβάνει από το καραμανλικό στρατόπεδο.
Σκληρός απέναντι στον Κυριακό Μητσοτάκη, ήταν ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής. Μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής του, στο «ΚΟΝΤΡΑ», καθ όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής κούρσας, εξαπέλυε δριμύτατη κριτική στο σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ.
«Μια ενδεχόμενη εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ συνεπάγεται πολιτικό περίπατο για τον Αλέξη Τσίπρα, με το 2020», είπε μέσω των ερτζιανών, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Στο παιχνίδι αμφισβήτησης της δυναμικής Μητσοτάκη ήταν και ο εκδότης της εφημερίδος «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης, καθώς και ορισμένοι επιτελείς. Ενδεικτικός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας την επομένη ημέρα της εκλογής Μητσοτάκη στο τιμόνι της Ν.Δ: «Πάλι Μητσοτάκης. Νίκησαν τα τζάκια και το σύστημα», έγραψε στην εφημερίδα του.
Την ίδια στιγμή τα μέσα ενημέρωσης που είναι στην ιδιοκτησία των προαναφερόμενων εκδοτών και δημοσιογράφων φιλοξενούσαν με μεγάλη άνεση οποιαδήποτε «είδηση», φήμη, διαρροή που στρεφόταν κατά του προέδρου της Ν.Δ ή έβγαζε... νικητή τον Βαγγέλη Μειμαράκη.
Εκτός επιτρεπτών ορίων κινήθηκε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Σε ανάρτηση του στο facebook, ανέφερε για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη. «Είναι τραγελαφικό που θέλει να διώξει τους δεξιούς από τη ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι παθαίνει έκσταση απολύοντας καθαρίστριες και νομίζει πως είναι αρσενική Θάτσερ. Ενώ καταλήγοντας γράφει ότι «δεν θέλω golden boy με συστατική του μπαμπά του»

1 σχόλιο:

  1. Όσο περισσότερο πολεμάνε την νέα -και άκρως ελπιδοφόρα- εποχή της ΝΔ αυτά τα σκουπίδια τόσο περισσότερο καλό μας κάνουν! Προχώρα Κυριάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.