Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η οικογενειοκρατία του κ. Τασούλα


Όταν παρακολουθείς τις ομιλίες βουλευτών στο κανάλι της Βουλής μαθαίνεις πολλά… Όπως επί παραδείγματι ότι η κρίση θα πλήξει την οικογενειοκρατία στην πολιτική!!!
Ναι, ναι, αυτή η σοφή πολιτική διαπίστωση ανήκει στον πολιτικό εγκέφαλο που ακούει στο όνομα Κώστας Τασούλας και είναι Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σαμαρά.
Μιλώντας γα τις επιπτώσεις της κρίσης και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτήν είπε χαρακτηριστικά:
«Και είναι ευκαιρία μετά από μια περίοδο οικογενειοκρατίας, που κάποιοι ευφήμως βάφτισαν πολιτικό σύστημα, να αποκτήσει η Ελλάδα και πολιτικό σύστημα».
Ώπα μεγάλε… Δηλαδή θες να μας πεις ότι για την κρίση που βιώνουμε φταίει η οικογενειοκρατία;
Και αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στην οικογενειοκρατία των Παπανδρέου και Καραμανλή. Εκείνου του Καραμανλή που σε έκανε  Βουλευτή και στη συνέχεια υφυπουργό Εθνικής Άμυνας…
Κάποτε η ηγεσία της νέας ΝΔ- Δίκτυο 21 (ΝΝΔ- Δ21), είχε μιλήσει για «βαρίδια», τώρα εσύ ο ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μιλάς για οικογενειοκρατία φωτογραφίζοντας τις προηγούμενες ηγεσίες του.
Βέβαια για να πάει κανείς μπροστά στο κόμμα σου κ. Τασούλα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι γόνος πολιτικής οικογένειας (αν θυμάμαι καλά και ο πρόεδρός σου ανεψιός Βουλευτή είναι), αρκεί να είναι μέλος της παρέας, παρακοιμώμενος ή οτιδήποτε άλλο. Γιατί ο πολιτικός πατερναλισμός στο κόμμα σου αφορά κάθε λογής προστατευόμενους, γόνους, αναγνωρισμένους  ή μη.
Και τελικά, αν θες, βάζουμε κι ένα στοίχημα ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΝΔ- Δ21στις προσεχείς εκλογές, η οικογενειοκρατία θα είναι πιο έντονη από ποτέ;
ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.