Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η παρέμβαση Μητσοτάκη για την αποκατάσταση σχέσεων του Κυριάκου με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας



Την Τετάρτη αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος Βουλευτής που δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο εκδίδοντας μάλιστα μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον του καθώς θεωρούσε ότι ήταν υπεύθυνος για την κατάσταση στο δημόσιο αλλά και για την αδράνεια του κράτους το Δεκέμβρη του 2008, όταν κάηκε η Αθήνα.
Σημειώνεται πάντως ότι το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Στο τηλεφώνημα αυτό δόθηκαν εκατέρωθεν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις  για σεβασμό του θεσμικού ρόλου καθενός εκ των δύο ανδρών.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Κυριάκου Μητσοτάκη η παρέμβαση του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ, πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος  μίλησε στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο. Και φυσικά στο «Έλα Προκόπη μου, εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στους νέους…» δεν μπορούσε να αντισταθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού και ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι οι σχέσεις σε θεσμικό επίπεδο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις προσωπικές συμπάθειες του κάθε πολιτικού.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.