Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Γεωργιάδης- Χατζηδάκης: Επιλογές εσωκομματικών ισορροπιών αλλά και δυναμισμού, ορθολογισμού και ελπίδας

Η επιλογή των Άδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη για τις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ είναι χαρακτηριστική του πώς θέλει να πολιτευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η επιλογή δύο προσώπων που εκπροσωπούν ιδεολογικά τους δύο διαφορετικούς χώρους που συναντώνται στο εσωτερικό της ΝΔ, τη Δεξιά και το Κέντρο, είναι ενδεικτική της ισορροπίας που θέλει να τηρήσει ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Αλλά και οι αρμοδιότητες που έχουν οι δύο αντιπρόεδροι είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο θα πολιτευθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Στο συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου υπεύθυνος θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Που σημαίνει ότι στη Βουλή θα επικρατήσει η σκληρή γραμμή αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.
Στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος, αρμόδιος θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ένα πρόσωπο που διακρίνεται για τον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό του.
Δηλαδή εκεί που χρειάζεται αντιπολίτευση επέλεξε ένα πρόσωπο που διακρίνεται για τον δυναμισμό του και τα επιχειρήματά του, τον Άδωνη κι εκεί που χρειάζεται να πείσει η ΝΔ ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από τον παραλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ελπίδα, επέλεξε ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται για την κοινή λογική του, κάτι που σήμερα λείπει από την πολιτική.

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.