Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν βιάζεται να συναντηθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Επίμονοι ισχυρισμοί ότι συνεχίζεται το κακό κλίμα στις σχέσεις των δυο ανδρών.


Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν βιάζεται να συναντηθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Θα συναντηθούν... δέκα ημέρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Επίμονοι ισχυρισμοί ότι συνεχίζεται το κακό κλίμα στις σχέσεις των δυο ανδρών.
Πηγή: nonpapernews.gr
Ισχυρισμός από την προεκλογική περίοδο, που διαψεύστηκε, όμως, στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή και την εγκάρδια (αλλά και άμεση) συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το νέο πρόεδρο της ΝΔ, πρόκειται να δεχτεί στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα . Ανακοίνωση, που προκάλεσε διάφορα σχόλια, με τα κυριότερα ότι η Προεδρίας της Δηνοκρατίας θέλησε μάλλον να υποβαθμίσει τη σημασία τόσο της εκλογής του κ. Μητσοτάκη όσο κι συνάντησης καθαυτής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε θεσμικό επίπεδο. Επιμένοντας ότι για πρώτη φορά γίνεται παρόμοιου υψηλού επιπέδου «πρώτη συνάντηση» με τόση χρονική καθυστέρηση, συνολικά δέκα ημερών. Συνάντηση, λέγεται, που θα μπορούσε να γίνει μετά τις 10 Ιανουαρίου, τις επόμενες δυο-τρείς ημέρες, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος πραγματοποίησε- με άνεση μάλιστα- πολλές συναντήσεις συχνά μέχρι αργά το βράδυ. Πάντως το χρονικό διάστημα από 14-15 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται για επίσημες επαφές στη Ρωσσία.
Παράλληλα ο ισχυρισμός από την προεκλογική περίοδο ότι προέκυψε ρήγμα στις σχέσεις Καραμανλή- Μητσοτάκη που διαψεύστηκε ,όμως, μετά την εγκάρδια(αλλά και άμεση) συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έκλεισε το χάσμα από τι πολιτικές αδεξιότητες και την εμπαθή πολεμική ορισμένων νεοκαραμανλικών.
Η συνάντηση Παυλόπουλου-Μητσοτάκη στις 20 Ιανουαρίου
Καθυστερημένη η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει στις 20 Ιανουαρίου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δείξει πολλά για τις σχέσεις των δύο ανδρών. Ιδιαίτερα για τη φιλολογία λχ., ότι ο Πρ. Παυλόπουλος συμμετέχει σε τρόικα κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αλέξη Τσίπρα για μια σειρά θέματα, όπως έχει καταγγείλει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του κ. Παυλόπουλου από το εξωτερικό, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων. Στις 14 του μήνα αναχωρεί για τη Ρωσία, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ τελευταίος του σταθμός, μετά τη Γερμανία θα είναι το Ισραήλ.
Ο κ. Παυλόπουλος μετά τη νίκη του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές, του ευχήθηκε καλή τύχη, με πληροφορίες από την Προεδρία να τονίζουν πως διατηρεί καλές σχέσεις με τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο προέρχονται και από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τότε, δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν τον θεωρούσε καταλληλότερο.
Μάλιστα με ανακοίνωσή του ο κ.Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου και ξεκαθάριζε πως δεν θα πήγαινε στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν ήθελε να τον καταψηφίσω. Σήμερα (χθες)ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπενθυμίζει τους τρεις λόγους που ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο.
Εγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης:
Υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος δεν έχει ψηφίσει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Κι όχι μόνο δεν πήγε να ψηφίσει αλλά τράβηξε και μία δήλωση που έλεγε πως δεν πιστεύει πως είναι ο καταλληλότερος για τρεις λόγους:
«Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.