Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η δυσφορία "κύκλων" του στρατοπέδου Καραμανλή και η ανοχή προς όσους εκμεταλλεύονται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και λίγες ώρες πριν την συνάντησή του μαζί του, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται, μέσω κύκλων και πάλι, να είναι εξοργισμένος με τα σενάρια για υπόγεια συνεννόηση και συμμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βηματοδότη,  ο πρώην πρωθυπουργός  αλλά και το αποκαλούμενο «καραμανλικό στρατόπεδο»
είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, . «Κύκλοι» του λεγόμενου καραμανλικού στρατοπέδου επικοινώνησαν με βουλευτές της ΝΔ και δημοσιογράφους για να μεταδώσουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος που τον εμφάνιζαν το τελευταίο διάστημα σε «τριγωνικές σχέσεις» με τον Αλ. Τσίπρα.

Για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν:
«Πρέπει να περιμένουμε να δώσει ο Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα για να φανεί αν θέλει να είναι μεταρρυθμιστής ή όχι».
Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καραμανλής είναι εκνευρισμένος με όλα αυτά που λέγονται, ότι, δηλαδή, στις εσωκομματικές εκλογές έχει ηττηθεί ο καραμανλισμός. «Γιατί, είδατε κανέναν Καραμανλή αντίπαλο του Μητσοτάκη;» έλεγαν οι κύκλοι του.
Βέβαια κακώς οι εν λόγω "κύκλοι" διαμαρτύρονται γιατί είναι οι ίδιοι που περιεφέροντο στα δημοσιογραφικά γραφεία και έλεγαν ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την αμέριστη στήριξη του Κώστα Καραμανλή. Όπως επίσης οι ίδιοι "κύκλοι"  ποτέ δεν έβαλαν φρένο στις διχαστικού τύπου δηλώσεις που έκαναν πρόσωπα που είναι γνωστοί ως συνεργάτες ή εκπρόσωποι του πρώην πρωθυπουργού. Ή μήπως δεν ήταν γνωστές οι πιέσεις που ασκούντο σε βουλευτές από τους εν λόγω "κύκλους" για να ψηφίσουν Μεϊμαράκη, έχοντας παρασύρει τον πρώην πρωθυπουργό σε ένα διχαστικό παιχνίδι το οποίο κινείτο στη λόγική ότι "δεν πρέπει να παραδώσουμε το κόμμα στους Μητσοτάκηδες". Λες και ο Μητσοτάκης δεν ήταν για σχεδόν δέκα χρόνια πρόεδρος της ΝΔ ή δεν ήταν αυτός που οδήγησε τη ΝΔ σε αλλεπάλληλες νίκες ή δεν ήταν εκείνος που τίμησε τον ιδρυτή της παράταξης εκλέγοντάς τον και πάλι Πρόεδρο Δημοκρατίας;
Δεν ανήκε ποτέ σε άλλο κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγαπητοί "κύκλοι"... Πάντα Νέα Δημοκρατία ήταν, κάτι για το οποίο αμφιβάλουμε για πολλούς από σας, αφού ορισμένοι εξ αυτών των "κύκλων" εκ του ασφαλούς εντάχθηκαν στη ΝΔ.
Το ότι ο Καραμανλής παρασύρθηκε σε αυτήν την ιστορία της στήριξης ενός εκ των υποψηφίων του πιστώνεται ως λάθος, αφού ως χρέος του έχει τη διατήρηση της ενότητας του κόμματος. Ο χειρισμός από την πλευρά των συνεργατών του ήταν τραγικός. Αλλά μήπως ήλθε η ώρα να εξετάσει τα παιχνίδια που παίζουν στο όνομα του Καραμανλή οι εκάστοτε συνεργάτες του; Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή να αναλογιστεί ότι αν ήταν ανιδιοτελείς ίσως να ήταν ακόμα πρωθυπουργός και η χώρα να μην είχε περιπέσει στην περιπέτεια του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα;

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.