Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος: Οι τέσσερις αλλαγές που θα κάνω στην οργάνωση της ΝΔ- Το ασφαλιστικό είναι λογαριασμός Τσίπρα, Καμμένου και Βαρουφάκη- Είναι αντικίνητρο η αύξηση των εισφορών

Τέσσερις αλλαγές που θα φέρουν τη ΝΔ στη νέα εποχή του 21ου αιώνα υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha, μιλώντας για την προσπάθειά του να οικοδομήσει μια σύγχρονη Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.
«Οι πολίτες θα δουν πολύ σύντομα αλλαγές στην ηγετική ομάδα, θα δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, θα προχωρήσω άμεσα σε οργανωτικές αλλαγές και θα πάω σε καταστατικό συνέδριο για να περάσουμε από την εποχή του φαξ στην εποχή της τεχνολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι "θα πω ολόκληρη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του κόμματος. Θα φύγουμε από τη Συγγρού. Εάν δεν καταφέρουμε να νοικοκυρέψουμε το κόμμα μας οι πολίτες δικαίως θα μας βλέπουν με καχυποψία".
Ακόμη πρόσθεσε πως "θα χτίσουμε τη ΝΔ από κάτω προς τα πάνω με βάση τις ανάγκες του κόμματος και την οικονομική κατάσταση. Μεγάλο μέρος της κομματικής επιχορήγησης θα πάει σε παλαιότερες οφειλές και θα ξεκινήσουμε μία οικονομική καμπάνια με απόλυτη διαφάνεια". 
Αναφορικά με την αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία εκ των πραγμάτων είναι σε κατάσταση που δεν της επέτρεψε να κάνει δομική αντιπολίτευση». 
«Όταν εκλεγώ θα δρομολογήσω διαδικασίες ώστε η ΝΔ να παράγει πολιτικό λόγο. Εγώ έχω καταθέσει συγκεκριμένες δημοσιονομικές προτάσεις» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 
Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "το 1,8 δισ. που πρέπει να βρεθεί για το ασφαλιστικό που όρισε η τρόικα ως στόχο, είναι γιατί κανείς δεν κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις, γιατί το 2015 ήταν τραγικό έτος. Το 2014 δεν υπήρχε πρόβλημα. Το ασφαλιστικό είναι λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη. Έχουμε μία βασική διαφορά στο σχέδιο που εξισώνει τους πάντες και τα πάντα. Είναι αντικίνητρο  η αύξηση των εισφορών". 
"Περικοπές συντάξεων είναι πρακτικά αδύνατον να συζητήσει κανείς. Πολλές φορές οι συντάξεις καλύπτουν ολόκληρες οικογένειες και αυτή είναι μία κοινωνική πραγματικότητα που δεν αντιλαμβάνεται η τρόικα. Οι πιστωτές θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν χαλαρότερα δημοσιονομικά μέτρα εάν υπήρχε μία κυβέρνηση διατεθειμένη να περάσει δομικές μεταρρυθμίσεις" τόνισε ακόμα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συνενόησης με την κυβέρνηση. «Τώρα αλλάζουν τα πράγματα, έχει δώσει δείγματα γραφής ο κ. Τσίπρας και απέδειξε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είμαι εδώ για να κερδίσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε..
Τέλος υποστήριξε ότι «εάν επικρατήσει ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς θα τον στηρίξω και αυτός θα στηρίξει εμένα. Αυτό επιβάλει η παράταξή μας", ενώ κατέληξε λέγοντας πως "τους τελευταίους μήνες έβαλα μία σειρά από θέματα, διάνυσα μία σημαντική διαδρομή και πιστεύω ότι θα μπορέσω να εκφράσω αρκετούς πολίτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.