Πηγή: nonpapernews.gr
Επιτρέπονται οι ομιλίες, εμφανίσεις και συγκεντρώσεις ακόμα και την Κυριακή. Δεν ισχύουν οι κάθε είδους περιορισμοί των εθνικών εκλογών. Το πλεονέκτημα Μεϊμαράκη.
Μόνη δέσμευση η τήρηση του καταστατικού του κόμματος και ο κομματικός πολιτισμός. Κρίσιμος ο άγνωστος παράγοντας της τελικής προσέλευσης των ψηφοφόρων. Έως 150.000 ευνοούν τον Ε. Μεϊμαράκη, από 200.000 ψηφοφόρους και πάνω μάλλον ευνοούν περισσότερο τους άλλους τρεις. Τα τελικά πεδία εντός της Αττικής, όπου θα δώσουν την προσωπική τους μάχη, με μαζικές συγκεντρώσεις στην τελική ευθεία μέχρι τις κάλπες την Κυριακή 22 Νοεμβρίου για τη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ επέλεξαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της παράταξης. Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα ο Ευαγ. Μεϊμαράκης, την Παρασκευή ο Γ. Τζιτζικώστας και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα με τηλεοπτικές εμφανίσεις τους και συνεντεύξεις στα διάφορα ΜΜΕ έως και την Κυριακή.
Η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί στις ελάχιστες πλέον περιοδείες τους στην επαρχία, αλλά και στη Βουλή με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά και την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ που θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει το ηγετικό πλεονέκτημα αναδεικνύει στο προσκήνιο τα εθνικά θέματα ως μείζονα ζητήματα και στο φόντο παραμένουν οι πολιτικές του πρωθυπουργού για τα υφεσιακά μέτρα της κυβέρνησης.
Η κριτική εναντίον αλλήλων
Ο κ. Μητσοτάκης βάλλει κατά Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέδιο και η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ πολύ συχνά η κριτική του ασκείται με αιχμή την οικονομία. Ο κ. Γεωργιάδης έχει αναδείξει το θέμα του προσφυγικού και της τρομοκρατίας και εξαπολύει απευθείας επιθέσεις στον πρωθυπουργό ζητώντας του για το προσφυγικό να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τζιτζικώστας επικεντρώνεται στους πλειστηριασμούς και στις δράσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία τόνισε ότι «για τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να γίνουν εκπτώσεις μέσα στα προβλήματα της κρίσης», προσθέτοντας πως «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει κρίση αξιών, αλλά για τα εθνικά ζητήματα είναι γεγονός ότι υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω». Επισήμανε μάλιστα ότι «εάν η οικονομία ανακάμψει, ο μισθός και η σύνταξη μπορούν να αυξηθούν. Τα εθνικά θέματα άμα στραβώσουν -το έχει αποδείξει η Ιστορία- είναι δύσκολο να τα ξαναλύσουμε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε ψυχραιμία και σύνεση και είπε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στην Τουρκία. Πρότεινε ακόμη να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή πολιτική από κοινού, ώστε τα hotspots να γίνουν και οι πρόσφυγες να «ταυτοποιούνται» στην Τουρκία, να σταματήσει το δουλεμπόριο που γίνεται αυτήν τη στιγμή και να μην πνίγονται αθώοι και απελπισμένοι άνθρωποι.
Παράλληλα προβάλλει ως βέβαιη την άνετη πρωτιά του, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κανονικός πρόεδρος του κόμματος.
Έτσι, με αυτό τον ρόλο ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα στη Βουλή θα ασκήσει σκληρότατη κριτική για ορισμένα μέτρα, ενώ έχει ήδη προϊδεάσει με ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν θα ψηφίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα το σκέλος που αφορά τους πλειστηριασμούς. «Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες λέγοντας ''κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη'', τον Σεπτέμβριο εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως ''δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας'' και σήμερα ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί» λέει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει ότι «η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει». Μάλλον θα ομιλήσουν στη Βουλή σήμερα και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδη, όπως έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΗΣ
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις του για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος».
«Η Ευρώπη θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ανάμειξη και της Τουρκίας» επισήμανε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα είναι να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, καθώς οι άλλες χώρες θα έχουν κλείσει τα σύνορά τους».
Παράλληλα, αμφισβήτησε κατά πόσο ο κ. Τσίπρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χειριστεί αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα παιχνίδια. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σφοδρή κριτική και για τα μέτρα προστασίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για προσέλκυση επενδύσεων που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.
Ο κ. Τζιτζικώστας, εκτός από τα «κόκκινα» δάνεια και την οικονομία, εστίασε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος μετατροπής της Ελλάδας σε πύλη εισόδου τρομοκρατών.
Συνδέει δηλαδή το χτύπημα στο Παρίσι και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό, καταλήγοντας: «Το πρόβλημα μεγαλώνει εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διακηρυγμένη πολιτική ανοιχτών θυρών. Με τη χαλαρή και ιδεοληπτική του στάση απέναντι στα ζητήματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης».
Ο κ. Γεωργιάδης εκτός από τον καταλογισμό των ευθυνών στην κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα, επιχειρεί να ταυτιστεί με τον απλό πολίτη και τα προβλήματά του. «Θα κάνω τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, δεν θα φοβηθώ την Αριστερά, θα κυβερνήσουμε τη χώρα με αποφασιστικότητα και θάρρος» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η Αριστερά φταίει για την κατάσταση που είμαστε σήμερα» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ''πρώτη φορά Αριστερά'', αλλά η ''δεύτερη φορά ΠΑΣΟΚ του '81''».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.