Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Με το νέο έτος τελικά οι εκλογές στη ΝΔ;

Το Σάββατο γράφαμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέας ηγεσίας, το πιθανότερο είναι να μετατεθούν για το νέο έτος.
Και αυτό δεν το είχαμε βγάλει από το μυαλό μας, αλλά από ρεπορτάζ που είχαμε κάνει με μεγάλη εταιρεία που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Σημείωναν μάλιστα ότι η χρονική μετάθεση έχει σχέση με το αδιάβλητο της διαδικασίας και με το γεγονός ότι πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα.


 Σήμερα προς επιβεβαίωση των επιφυλάξεων που διατυπώσαμε από το Σάββατο, τα parapolitika.gr γράφουν τα εξής:
Έξω από οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα έχει πέσει η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, αφού ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν κατάφερε η λεωφόρος Συγγρού να καταλήξει στην εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία.
Κατά συνέπεια, όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, αφού και σήμερα να αναλάμβανε το έργο κάποια εταιρεία (οψόμεθα, καθώς θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ), θα ήθελε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να στήσει τον απαραίτητο μηχανισμό. Αμέσως μετά είναι τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, των Φώτων, οπότε πάμε για μέσα Ιανουαρίου και... βλέπουμε! Μέχρι τότε στη Βουλή θα αντιμετωπίζει αντιπολιτευτικά τα πάσης φύσεως κυβερνητικά νομοθετήματα που θα έρχονται στη Βουλή, ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης.   
Όπως λένε πολλοί στη λεωφόρο Συγγρού, οδηγηθήκαμε στο πρώτο φιάσκο με την επιλογή της εταιρείας Infosolutions, και τώρα πάμε για ένα δεύτερο όσον αφορά το χρόνο που θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές. 
Οι αντιπαραθέσεις για τις ευθύνες της αποτυχημένης διαδικασίας συνεχίζονται αμείωτες. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία Infosolutions από το οποίο προκύπτει πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με το αν τελικά ήταν ποτέ δυνατό να γίνουν εκλογές στη Ν.Δ. υπό αυτές τις συνθήκες. 
Ο υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν έδωσε απλώς στη δημοσιότητα το πλήρες συμφωνητικό με την έκπτωτη εταιρεία, αλλά παράλληλα ζητεί με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας, "γιατί είναι βασική υπεύθυνη για το φιάσκο που πλήγωσε τους Νεοδημοκράτες όπως αναφέρει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.