Πηγή: peiraiasnews.gr
Στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει ταχθεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στη μάχη για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, όχι φυσικά ευθέως αφού δεν έχει καμία δύναμη πλέον, αλλά μέσω του γαμπρού του Κώστα Κατσαφάδου, όπως είχε αποκαλύψει το peiraiasnews.gr.
Η στήριξη αυτή βέβαια είναι για τα μάτια του κόσμου αφού είναι κάτι σαν αναγκαστική μιάς
και δεν μπορεί να στηρίξει Τζιτζικώστα λόγω Παπαμιμίκου ή Μητσοτάκη λόγω παραδοσιακής κόντρας με την οικογένεια του Επίτιμου ενώ ο Άδωνις δεν αποτελεί επιλογή.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αφού από την εποχή της ΟΝΝΕΔ είχαν βρεθεί απέναντι. Ο "Κένταυρος" Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν ταίριαζε στο φιλελεύθερο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τα παλικάρια του Μιχαλολιάκου βέβαια δεν έκατσαν ήσυχα αφού πολιορκούσαν επί τρεις μέρες τα γραφεία της Νεολαίας στη Νικηταρά με τις φήμες να λένε ότι έπεσαν και μερικές "ψιλές".
Η κόντρα αυτή φυσικά δεν σταμάτησε ποτέ αφού όλα τα χρόνια μέχρι και το 2004 ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θεωρούσε ότι η ιστορία τον αδίκησε αφού στη δική του λογική θα έπρεπε να είναι ηγέτης της παράταξης.
Αρκετά χρόνια μετά ο Κώστας Καραμανλής απέπεμψε τον ανύπαρκτο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκο, αφαιρώντας του ταυτόχρονα το μοναδικό αξίωμα που πήρε ποτέ πριν τη δημαρχία Πειραιά ενώ παράλληλα έδωσε τα "κλειδιά" του Πενταγώνου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Για δεύτερη φορά λοιπόν έβλεπε την πόρτα της εξόδου την ώρα που για τον υποψήφιο πρόεδρο της  ΝΔ άνοιγαν διάπλατα.
Στη λογική άλλωστε του Βασίλη Μιχαλολιάκου στη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διαχρονικά έπρεπε να βρίσκεται ο ίδιος, από την εποχή της ΟΝΝΕΔ, μέχρι τη θέση του γραμματέα του κόμματος, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσφατα την προεδρία και τώρα την υποψηφιότητα.