Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο "άκαπνος" Τζιτζικώστας επικρίνει Άδωνη και Κυριάκο ότι ως υπουργοί δεν προώθησαν μεταρρυθμίσεις

Αμέτοχος στην κεντρική πολιτική σκηνή από το 2009, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την ευκολία να κρίνει υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Μη έχοντας τι άλλο να πει εναντίον των συνυποψηφίων Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha,   άφησε σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη για την περίοδο που ήταν υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δεν έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε.

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι ενώ η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, τελικά ψήφισε «όχι» σε κάποια άρθρα νομοσχεδίων που πήγαν στη Βουλή προς έγκριση.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υποστήριξε ότι αν δεν συμφωνούσε η παράταξη, η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός από τον πυρήνα της ΕΕ, «είναι άλλο όμως το να ψηφίζεις τα μέτρα» είπε.
Τώρα χρειαζόμαστε επενδύσεις, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Σήμερα πρέπει να τα πάρουμε όλα από την αρχή».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:
"Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός. Να αλλάξουμε εμείς τη νοοτροπία των κλειστών συστημάτων για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη χώρα. Μόνο αν κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και πάλι. Αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχομαι, θέλω να πω, πως αυτό σημαίνεί ότι η υποψηφιότητά μου κάποιους ξεβολεύει.
Πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιληφθούμε όλοι, ότι η ιδεολογία μας για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι, είναι η κρατούσα ιδεολογία.  Είναι αυτή η οποία στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί πλούτο.  Γιατί αν δεν δημιουργήσουμε πλούτο δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη το μόνο που κάνει είναι να αναδιανέμει τη φτώχια.
Η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα χρειαστεί και τα έμπειρα στελέχη και προφανώς ένα νέο και άφθαρτο δυναμικό.
Οι τέσσερις υποψήφιοι θα καταθέσουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω ακράδαντα πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την διαδικασία. Και αυτό είναι το βασικότερο. Είναι φυσικό να υπάρχουν εντάσεις αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Οι μόνες διαφορές μας είναι στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το αύριο της παράταξης, το αύριο της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα χρειαστεί και τα έμπειρα στελέχη και προφανώς ένα νέο και άφθαρτο δυναμικό. Μόνο έτσι μπορεί να ξαναμιλήσει με την κοινωνία. Η ενότητα δεν κινδυνεύει από κανέναν από τους τέσσερις υποψηφίους και κυρίως αυτοί που μπορούν να την εγγυηθούν, εκτός από τους τέσσερις, είναι η ίδια η βάση της ΝΔ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.