Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Καλή αλλά εκτός πραγματικότητας η πρόταση Τζιτζικώστα για επιτροπή σοφών...

Η πρόταση του κ. Τζιτζικώστα να δημιουργήσει μια Επιτροπή Σοφών στη ΝΔ στην οποία θα μετέχουν οι πρώην πρόεδροι, πρώην πρωθυπουργοί και άλλοι πρώην της ΝΔ είναι ενδιαφέρουσα. Σίγουρα το να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, έστω και αν η Επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Έχω όμως μια απορία...

Επειδή το να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τουλάχιστον οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σαμαράς αποκλείεται, σημαίνει ότι τόσο εκείνοι που το εισηγήθηκαν όσο και ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας που το πρότεινε δημοσίως αγνοούν τη νεοδημοκρατική εσωκομματική πραγματικότητα.
Και καλά ο ίδιος ποτέ δεν είχε σχέση με τα εσωτερικά του κόμματος που φιλοδοξεί να ηγηθεί. Η Μισέλ Κοκό όμως και οι υπόλοιποι είναι κρίμα να τον αφήνουν να εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο καταθέτοντας ρομαντικές αλλά ανεδαφικές και ανεφάρμοστες προτάσεις.
Κι εν τέλει αν ο πρόεδρος του κόμματος θέλει τη γνώμη των προκατόχων του είναι ανάγκη να τους κουβαλάει στη Συγγρού; Αν θέλει - και αυτό θα είναι τιμητικό και για τους ίδιους, αλλά και γι' αυτόν- μπορεί να τους επισκέπτεται περιοδικά στα γραφεία τους ή μερικούς εξ αυτών να τους βλέπει και στη Βουλή...
Α... ξέσαχα. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει δικαίωμα να πηγαίνει στη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι το 2019, οπότε έχει μια εξήγηση η πρότασή του...

rigillis18.blogspot/ TK9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.