Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η Εφορευτική Επιτροπή τραυματίζει τη ΝΔ



Συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ για να εξετάσει την ένσταση που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην απόφαση απόρριψης της υποψηφιότητάς του με το αιτιολογικό ότι καθυστέρησε 6 λεπτά στην υποβολή της.
Η Εφορευτική Επιτροπή συνεδριάζει παρουσία του κ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΦΕ εξετάζει νομική φόρμουλα να κάνει δεκτή την ένσταση του κ. Γεωργιάδη, μετά τις αντιδράσεις που
ξεσηκώθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως είναι η ίδια η χθεσινή απόφαση καθώς για τη λήψη της υπήρχε εισήγηση από το Νομικό Τμήμα του κόμματος και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής κ. Λεκέα. Κι επί πλέον αφού η υποψηφιότητα απερρίφθη για τυπικούς λόγους και ομόφωνα πολλοί νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε καν να γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη. Ωστόσο κορυφαία στελέχη επισημαίνουν αν ο τύπος καλύπτει την ουσία τότε χάνεται η πολιτική. Και για πολιτικούς λόγους η υποψηφιότητα Γεωργιάδη, από τη στιγμή που βρέθηκαν οι 50 υπογραφές, πρέπει να γίνει αποδεκτή.
Υπενθυμίζεται ότι χθες με ομόφωνη απόφαση της, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος έκρινε ότι η υποψηφιότητα είναι άκυρη καθότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα, με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργιάδης έφθασε στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα, οπότε και εξέπνευσε η διορία.

Προσερχόμενος εσπευσμένα στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως έμαθε την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από δημοσιογράφους, και τόνισε πως θα υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπή.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Σάββατο, ώστε να εξετάσει την ένσταση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε πως οι υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας τον έχουν ήδη ενημερώσει πως θέλουν τη συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση. Την αντίθεσή του με την ακύρωση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω Twitter και ο έτερος υποψήφιος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι αντιδράσεις κορυφαίων
Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας καθώς κορυφαία στελέχη εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της επιτροπής και του προέδρου της Α. Παπαμιμίκου.
  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω συνεργατών του διεμήνυε με έμφαση: «Λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος, είναι λάθος η απόφαση».
  • Αντώνης Σαμαράς: «Είναι αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ, Υπερβολική προσκόλληση της ΚΕΦΕ στον τύπο
  • Ολγα Κεφαλογιάννη: Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός! 
  •  Ντόρα Μπακογιάννη: «Λάθος κ.Παπαμίκο κ μελη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση. ΝΜ»

 Η «επίμαχη» απόφαση που «κόβει» τον Αδωνι:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο "Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας", αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της». 

3 σχόλια:

  1. Αν ο Καραμανλής (όχι ο κανονικός που άλλαξε την Ελλάδα ο άλλος που της άλλαξε τα φώτα) έφτανε στις 18.08 όπως ο Γεωργιάδης στη Συγγρού με 50 υπογραφές στο χέρι θα την έκαναν αποδεκτή την υποψηφιότητά του ναι ή όχι; Επειδή η απάντηση είναι ΝΑΙ τα άλλα περισσεύουν. Για τον μόνο που λυπάμαι από την ΚΕΦΕ είναι ο Πλακιωτάκης που φαίνεται σοβαρός!

    Υ.Γ.: Πώς γίνεται να είναι κάποιος μέλος της ΚΕΦΕ όταν έχει κάνει δηλώσεις κατά μιας υποψηφιότητας; Και όλως τυχαίως να είναι η υποψηφιότητα που απορρίφθηκε!!!!! Φυσικά αναφέρομαι στον Ιωαννίδη της ΟΝΝΕΔ που το βράδυ του δημοψηφίσματος μίλαγε στην τηλεόραση και τα ελληνικά του ήταν χειρότερα και από πακιστανό που πέρασε τα σύνορα πριν 2 μέρες. Καλά ολόκληρη ΟΝΝΕΔ δε μπορούσε να βρει έναν που μπορεί να γράφει και να διαβάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε και λέμε:
      1.Μόνο στην αρρωστημένη φαντασία κάποιου θα μπορούσε ο Καραμανλής να κατέβαινε υποψήφιος και να αγκομαχά για να βρει τις 50 υπογραφές έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα τις ειχε μαζέψει σε 1 ώρα.Τώρα αν κάποιος εχει ψύχωση με το Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Παπαγο η τον Ναπολέοντα, ε γι'αυτό υπάρχουν και οι γιατροί.
      2. Ο Ιωαννίδης συμμετέχει στην ΚΕΦΕ σαν(εκλεγμενος)
      πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, όπως προβλέπει το καταστατικό. Θα προτιμούσα και εγώ τα μελη της Εφορευτικής να μην εκδηλώνουν δημόσια τις προτιμήσεις τους. Όμως είναι προτιμότερο να το κάνουν δημόσια, παρά εκμεταλλευόμενοι την θέση τους να εργάζονται παρασκηνιακά (Παπαμιμικος) υπέρ κάποιου υποψήφιου (Τζιτζικωστας)
      3.Τωρα για την βραδιά του δημοψηφίσματος, μετά την μεγάλη σφαλιάρα που έφαγε η παραταξη, ο Ιωαννίδης ήταν ο μόνος που είχε τα άντερα να πει αυτά που όλοι θέλαμε να ακούσουμε.
      Δεν ξέρω ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, όμως ένα είναι σιγουρο. Ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ θα είναι καλυτερος από αυτόν που τα προηγούμενα 6 χρόνια οδηγησε την παράταξη στην Κοινωνική απαξίωση και την οργανωτική και οικονομική διάλυση.

      Διαγραφή
    2. Σωστός 4.35. Να ακούει και τον κόσμο Γιατί κάποιοι δεν άκουγαν.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.