Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Το παρασκήνιο της κόντρας Μεϊμαράκη - Σαμαρά

Πηγή: parapolitika.gr-Του Γιώργου Νόκου
Ο Αντώνης Σαμαράς χθες αποφάσισε να εμφανιστεί στα δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας αφού όπως διέρρευσε ο ίδιος είχε συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ προχθές είδε τον Βασίλη Κικίλια και την Όλγα Κεφαλογιάννη στους οποίους αποδιδόταν η πρόθεση να είναι υποψήφιοι, φημολογία που
τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε. Συνεργάτες δε του Αντώνη Σαμαρά δεν αποκάλυπταν το ακριβές περιεχόμενο των συναντήσεων και περιορίζονταν να πουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνομιλητές του ασχολήθηκαν με τις εξελίξεις στη ΝΔ. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα είχε δεχθεί τον Μάκη Βορίδη στο σπίτι του στην Κηφισιά, όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr.
Ο πρώην πρωθυπουργός με λίγα λόγια είδε όλους τους εν ενεργεία αλλά και τους, μέχρι εκείνη τη στιγμή, εν δυνάμει υποψηφίους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία έχασε στις εκλογές ξέσπασε ένας πόλεμος από τον Μεσσήνιο και το περιβάλλον του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εκφράστηκε μέσω δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η πολεμική άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άρχισε να κινείται ενεργά για την υποψηφιότητά του. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε ωστόσο αναπάντητες τις προκλήσεις και φωτογραφίζοντας το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του άφησε αιχμές για πρόσωπα που προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα, χωρίς όμως να τα κατονομάσει. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άτομα, λέγοντας πως κάποιους τους τίμησε η Νέα Δημοκρατία και έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί και μετά την εγκατέλειψαν και κάποιοι παρέμειναν αμέτοχοι στα κομματικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει.
Η κόντρα αυτή δεν είναι τυχαία αφού ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να ρίξει φως στην "σκοτεινή" περίοδο της προεδρίας Σαμαρά και κυρίως στα οικονομικά στοιχεία του κόμματος τα οποία το έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού με απλήρωτους εργαζομένους (σσ. 6 μήνες) και ενοίκια και υποχρεώσεις που τρέχουν.
Στο βάθος της κόντρας αυτής βρίσκεται η μεγάλη κόντρα που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δείξει με κάθε τρόπο την στήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αποτέλεσμα οι επιθέσεις του σαμαρικού περιβάλλοντος να φτάνουν μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό.

8 σχόλια:

  1. Για την απίστευτη επίδειξη εσωκομματικού φασισμού από τον βούδα της Ραφήνας στο κόψιμο της υποψηφιότητας Γεωργιάδη έχεις κάτι να πεις ή περιμένεις οδηγίες από τον καταστροφέα της χώρας που έχει πιεί το αμίλητο νερό;

    Κατά τα αλλά ο Γεωργιάδης είναι ο ακροδεξιός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκαναν και τον έκοψαν. Γιατί δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Ακόμα και τώρα ασχολούμαστε με την υποψηφιότητα του Άδωνι, με το πως έτρεχε κι όχι πως θα τρέχουμε εμείς με τα νέα μέτρα των ΣΑΝΕΛ. Η ΚΕΦΕ τήρησε τη διαδικασία. Ας πήγαινε πιο νωρίς τις υπογραφές. Μου μυρίζει επικοινωνιακό κόλπο, μπροστά στις κάμερες για αυτοπροβολή. Ως την τελευταία στιγμή κανείς σοβαρός δεν υπέγραφε. Είναι ντροπή να βρίζουμε την παράταξη. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Άδωνης, έχει πέσει γραμμή από τον Τσίπρα να πάνε να τον ψηφίσουν οι άπλυτοι. Αλλά αυτά παθαίνουμε όταν μιμούμαστε το ΠΑΣΟΚ του ανεγκέφαλου Γιωργάκη.

      Διαγραφή
    2. Γραμμή είχε πέσει στις εκλογές του Γενάρη από τον Βούδα της Ραφήνας να ψηφιστεί ο Τσίπρας κάτι που του το ανταπέδωσε ο μικρός αφού στην εξεταστική για τα μνημόνια δεν συμπεριέλαβε την καταστροφική περίοδο 2004-2009 και έκανε ΠτΔ τον πιο αποτυχημένο υπουργό από το 1974 έως σήμερα. Αν ήταν επικοινωνιακό κόλπο γιατί δεν δέχτηκαν την υποψηφιότητα να τελειώνουμε, αν κατέθετε υποψηφιότητα ο ολετήρας της Ραφήνας που διέλυσε τη χώρα στις 18.15 λες να μην την έκαναν δεκτή;

      Ο υποψήφιος που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει είναι ο Μεϊμαράκης με την υποστήριξη των μηχανισμών των κομματόσκυλων που απεχθάνεται η κοινωνία γιατί ξέρει ότι με δαύτους θα κυβερνά για 30 χρόνια. Με Μεϊμαράκη αρχηγό στις ηλικίες 18-40 ούτε 10% δεν θα πάρει η ΝΔ.

      Όσο για τα μέτρα της κυβέρνησης αυτά τα έχει υπογράψει και ο Μεϊμαράκης και μάλιστα απειλούσε με διαγραφή όποιον δεν τα ψήφιζε. Μάλιστα έφτασε στο σημείο προεκλογικά η ΝΔ να φαίνεται σαν επαίτης του Τσίπρα για συγκυβέρνηση. Αυτός θα κάνει αντιπολίτευση;

      Όσο για τη διαδικασία είναι λογικό να την τρέμετε όσοι είστε μέσα στο κόμμα και έχετε να χάσετε. Τρέμετε το λαό γι'αυτό η κοινωνία γυρνάει την πλάτη στη ΝΔ. Στην κάλπη είναι αλλιώς τα πράγματα. Ο Γεωργιάδης χωρίς μηχανισμούς πήρε 75.000 σταυρούς στη Β'Αθηνών και παρά λίγο να μην μαζέψει 50 υπογραφές για την αρχηγία, αντίθετα ο Μεϊμαρακης πήρε 40.000 στη Β'Αθηνών με μηχανισμούς ετών να τον στηρίζουν αλλά στο κόμμα μάζεψε για πλάκα 200. Το κόμμα αποτελείται από ανθρώπους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η νομή της εξουσίας.

      Όπως και να έχει ο αυτοφωράκιας του Καραμανλή θα χάσει από τον Τζιτζικώστα οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Ή θα συντριβούν οι μηχανισμοί μέσα στη ΝΔ και θα μιλήσει το κόμμα ριζοσπαστικά μεταρρυθμιστικά ή ο Τσίπρας θα κυβερνά 40 χρόνια. Άλλωστε τον μόνο που φοβάται από τους 4 ο Τσίπρας είναι ο Τζιτζικώστας! Αυτόν θα βγάλει η βάση! Οι συριζαίοι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές Μεϊμαράκη όπως οι καραμανλικοί τον Γενάρη Τσίπρα! Απλά πράγματα!

      Διαγραφή
    3. Δε βαρέθηκες να βρίζεις τον Καραμανλή και τη ΝΔ; Ο Τζιτζικώστας καλός είναι. Κι ο Μητσοτάκης το ίδιο. Ο Μεϊμαράκης πήρε το κόμμα υπό διάλυση. Αν ο Άδωνις έχει δύναμη ή ο Σαμαράς, ας κατέβουν μόνοι τους. ΟΥΠΣ! Ο Σαμαράς το έκανε πριν χρόνια κι ο Άδωνης ήταν στο ΛΑΟΣ βρίζοντας συνέχεια τη ΝΔ. Έχεις εντύπωση πως ο Άδωνης έχει τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις; Πως αν ήταν αρχηγός θα έβλεπε η ΝΔ ποτέ πρωτιά; Θα γέλαγαν όλοι εις βάρος της. Και τώρα που γίνονται αυτά, πλάκα κάνουν οι αναρχικοί κι οι άπλυτοι. Για το χρόνο δεν είπες κάτι. Σου λέω πως, αν πας αργοπορημένος κάπου δεν δέχονται τίποτα γι αυτό λέγονται προθεσμίες. Για μας τους άλλους αυτό είναι δίκαιο, ενώ για τον Άδωνι είναι αδικία; Ας ήταν στην ώρα του. Σχεδόν 5.000 στελέχη έχει η ΝΔ την υποστήριξη του Σαμαρά την έχει επίσης κι ο 50κοστος είπε πως δεν θα τον ψηφίσει καν! Ποιός του φταίει;

      Διαγραφή
    4. Το 1990 υπήρχαν 768.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Τα μισά σχεδόν ήταν στην ΟΝΝΕΔ, κάτω από 18. Οι τοπικές έσφυζαν από ζωή. Οι ΝΟΔΕ λειτουργούσαν άψογα. Κατέβαινε ο κόσμος σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και βούλιαζε ως κι η Ομόνοια. Ακόμα και με τον Καραμανλή, όταν ήρθε η μαύρη ώρα που χάσαμε, η τοπική που ήμουν είχε 400 με 500 μέλη. Επί Αβέρωφ είχε κάπου 300 κι επί Μητσοτάκη 700. Επί Σαμαρά έκλεισε. Έχουν διαλυθεί τα πάντα, γιατί ποτέ δεν άκουσαν τα στελέχη. Λες "πάμε να ακούσουμε τον τάδε βουλευτή" και στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει αδιαφορία. Με λυπεί πάρα πολύ το τσίρκο με τον Άδωνι. Λες κι αν θα βγει στα κανάλια (που βγαίνει κάθε μέρα) θα γυρίσει πίσω ο κόσμος. Αφού τον ακούνε και βρίζουν, όχι του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παλαιοί δεξιοί. Συμφωνώ ήταν λάθος του Μεϊμαράκη να πει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά γελοίος σαν μερικούς δεν είναι. Ο Άδωνης δεν είναι δεξιός, τρελός είναι κι έπρεπε να τον μαζέψουν.

      Διαγραφή
    5. Πάμε σιγά-σιγά και στα 2 σχόλια που έγραψες:

      1) Δεξιός είναι όποιος υποστηρίζει το μικρό κράτος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της ελεύθερης οικονομίας. Δεξιός είναι αυτός που εφαρμόζει αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές. Δεξιός είναι αυτός που δεν αφήνει την Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς από τους αναρχομπαχαλάκηδες και να μην κάνει τίποτα. Δεξιός είναι αυτός που δεν κάνει ελλείμματα. Ο Καραμανλής δεν είναι δεξιός. Βασικά δεν είναι τίποτα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι συντηρείται το μαγαζί που κληρονόμησε. Τρέμει τον οικονομικό φιλελευθερισμό γιατί ξέρει ότι απαιτεί νέα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα που θα κάνουν μεταρρυθμίσεις πολεμώντας την αριστερή ιδεολογική ηγεμονία που έχει διαλύσει ιδεολογικά τη χώρα κι όχι κομματόσκυλα που τρέχουν μόνο για ρουσφέτια. Ο Καραμανλής δεν είναι ούτε φιλελεύθερος ούτε ριζοσπάστης. Δεν υπηρετεί καμιά ιδεολογία ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Είναι απλά κληρονόμος.

      2) Ο Μεϊμαράκης δεν πήρε κανένα κόμμα υπό διάλυση. Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα πήρε 38%. ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ που στήριζαν τον Ιούλιο το ΝΑΙ τον Γενάρη είχαν 38%. Το ίδιο ποσοστό είχαν και τον Σεπτέμβριο. Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ντέρμπι απλά έβαλαν την ΝΔ σε τροχιά -και καλά- διεκδίκησης. Όπως οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις που έδειχναν πρωτιά του ΝΑΙ μας άφηναν την εντύπωση ότι το ΝΑΙ συσπειρώνει κόσμο. Αντίθετα ο Μεϊμαράκης έχασε 200.000 ψηφοφόρους που ψήφισαν Σαμαρά τον Γενάρη όταν ο Τσίπρας έταζε σε όλους τα πάντα και όχι όταν είχε κλείσει τις τράπεζες. Άρα καμία ΝΔ υπό διάλυση δεν πήρε. Η ΝΔ ήταν υπό διάλυση στις δημοσκοπήσεις όπως το ΝΑΙ είχε πάρει κεφάλι ή η ΝΔ διεκδικούσε την πρωτιά.

      3) Η ΝΔ όπως και η Ελλάδα μόνο με ηλεκτροσόκ συνέρχονται. Ο Γεωργιάδης είναι ιδανικός για αυτό. Σου είπα άλλωστε ότι στηρίζω Τζιτζικώστα αλλά ακόμα και με τον διάολο αρχηγό πάω αρκεί η ΝΔ να απαλλαγεί από την αδράνεια, την απάθεια και την αντιμεταρρύθμιση του νεοκαραμανλισμού.

      4) Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τους νεοκαραμανλικούς δεν τους πειράζουν τα ελλείμματα (δημοσιονομικά και εμπορικά) και η κατακόρυφη πτώση της ανταγωνιστικότητας το 2004-2009 αλλά τα 6 λεπτά που άργησε ο Γεωργιάδης. Σε ξαναρωτάω αν ο Καραμανλής πήγαινε με 50 υπογραφές για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος στις 18.15 θα τον άφηναν να θέσει υποψηφιότητα ή όχι; Ξέρεις την απάντηση!

      5) Ο κόσμος που μαζεύει η ΝΔ στις οργανώσεις της είναι κόσμος που κατά 80% θέλει ρουσφέτια. Άρα το να έχουν όλα τα κόμματα (και ισχύει σε όλα πλην ΚΚΕ) λίγα οργανωμένα μέλη στην Ελλάδα του 2015 είναι δείγμα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι κομματικές ηγεσίες και δεν στρέφονται στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της κοινωνίας που επιθυμούν ριζοσπαστικές αλλαγές.

      6) Τέλος αν παλιοί δεξιοί ακούνε Άδωνι και βρίζουν δε μου λέει κάτι. Η Ελλάδα είναι μια κρατικίστικη μπανανία χωρίς καμία ιδεολογική σοβαρότητα. Αν είσαι δεξιός γιατί στον εμφύλιο σου σκότωσαν τον πατέρα οι κομμουνιστές δε σημαίνει ότι επιθυμείς και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις οικονομικής φιλελευθεροποίησης. Πιο εύκολα ένας κεντρώος που επιθυμεί ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων και υπηρεσιών, απολύσεις άχρηστων ΔΥ, σοβαρή μεταναστευτική, τάξη και όχι μπάχαλα στα ΑΕΙ και άλλα μπορεί να ταυτιστεί με θέσεις του Γεωργιάδη παρά των νεοκαραμανλικών.
      Αν έχεις στοιχειώδεις φιλελεύθερες ιδέες στην οικονομία ψηφίζεις Μητσοτάκη ή Γεωργιάδη. Αν θες ριζικές αλλαγές στο κόμμα ψηφίζεις Τζιτζικώστα. Αν δεν θες να αλλάξει τίποτα ψηφίζεις Μεϊμαράκη. Όλα τα άλλα είναι περιττά!





      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε όλους,
      Χαίρομαι όταν παρακολουθώ ένα γόνιμο διάλογο με αντιπαραθέσεις πάνω σε προγράμματα , ιδέες, προτάσεις και οράματα για το μέλλον. Αυτά ενδιαφέρουν εμάς τους νέους και όχι οι προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες που τρέφεται για παλαιότερα ή νεότερα στελέχη της παράταξης.Τέτοιους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους της παράταξης μας δεν έχω ακούσει από πολιτικούς μας αντιπάλους. Σε τι διαφέρουμε από χούλιγκαν που γράφουν σε οπαδικο site; Πως θα καθίσουμε όλοι μαζί μετά, ενωμένοι, κάτω από τον νέο πρόεδρο, να αντιμετωπίσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν έχουμε υψώσει τοίχους ανάμεσά μας;
      Ας ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ με προσοχή τις προτάσεις και τις απόψεις των υποψηφίων πριν αποφασίσουμε. Προτάσεις όχι μόνο για το μέλλον της ΝΔ αλλά κυρίως για το μέλλον της χώρας.
      Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον κ.ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ!!!!
      Απέδειξε, αν και νέος σε ηλικία, ότι έχει πιο γερασμένα μυαλά απο την υπόλοιπη γερουσία της Εφορευτικής

      Διαγραφή
  2. Είμαι με το Βασιλιά επομένως σου απαντώ και για τον αν είμαι με τον Καραμανλή. Τον σέβομαι δεν είμαι όμως με αυτόν. Οι κομμουνιστές σκότωσαν συγγενείς μου σωστά μάντεψες. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει τεράστια περιουσία. Καλύτερα μην πω τώρα τι έκανε στον συμμοριτοπόλεμο.
    Δεν είναι θέμα μόνο οι μεταρρυθμίσεις είναι και ο τρόπος. Η ΝΔ την εποχή του Σαμαρά έκανε ένα βασικό λάθος. Έβριζε κοινωνικές ομάδες που τη στήριζαν. Δεν ήμασταν όλοι στον ιδιωτικό τομέα φοροφυγάδες όπως έλεγαν. Αυτό εξόργισε πολλούς.
    Μόνο ο Μητσοτάκης ήθελε να προχωρήσει θέματα με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, να κάνει τομές και κάποιος τον έριξε. Το ΠΑΣΟΚ μόνο πόλεμο δεν ξεκίνησε τότε, μέχρι ξυλοδαρμούς και ξεβρακώματα κάνανε. Αυτός ο κάποιος που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει συγνώμη. Δε μου αρέσει να βρίζουν την παράταξη και μετά να διεκδικούν αρχηγία.
    Πιστεύω πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία που κατά 90% είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι. Οι μεγάλοι όλοι αυτοί που ωφελούνται σήμερα είναι του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ.
    Ο Καραμανλής δεν θα αργούσε, σε δυο λεπτά θα είχε μαζέψει 500 υπογραφές. Υπάρχει πολύς κόσμος που τον ψηφίζει. Όπως και το Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε ένα ενωτικό πρόεδρο, ένα σοβαρό ηγέτη. Είναι ο Άδωνις σοβαρός; Τη μια να υπερασπίζεται το μνημόνιο και την άλλη να λέει ότι προτείνει αποχή; Μας κοροϊδεύει, πάει καλά;
    Το Δημοψήφισμα ήταν πανωλεθρία. Δεν στήριζε μόνο το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ στήριζαν όλοι όσοι δεν ήταν στην κυβέρνηση και στη Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ και κάτι εξωκοινοβουλευτικοί είπαν αποχή. Αν μαζέψεις το ποσοστό εκείνων που στήριζαν το ΝΑΙ υπήρχε μεγάλη πτώση. Όλοι ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΔΗΜΑΡ Παπανδρέου κλπ πήραμε 40%. Με κλειστές Τράπεζες; Είχαμε προτείνει τότε κάποιοι από τα στελέχη την αποχή. Αν μας άκουγαν, θα ακυρώνονταν το δημοψήφισμα και το πρόβλημα θα το είχε ο ίδιος ο Τσίπρας. Αλλά και 45% να ήταν η συμμετοχή καμιά σημασία δεν θα είχε αν συμμετείχαν λιγότεροι από τους μισούς. Τη γλυτώσαμε φτηνά γιατί μετά άλλαξε γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Χωρίς στελέχη δεν έχεις κόμμα δεν έχεις τίποτα. Πως θα πείσεις τον κόσμο; Από τα κανάλια; Δεν τα πιστεύει κανείς. Φύγανε αξιόλογα άτομα αλλά για το Σαμαρά δεν έτρεχε τίποτα. Ελπίζω τώρα σε ενότητα. Ας αφήσουν την κλάψα και την αυτοπροβολή στην άκρη. Αρκετά μας απογοήτευσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.