Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ν. Δένδιας: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τα λάθη που κάναμε ως κυβέρνηση



Η ΝΔ πρέπει να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη της ώστε να μπορέσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών, τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον Νίκο Ανδρίτσο.
Ως παράδειγμα λάθους ο κ. Δένδιας ανεφερε τον ΕΝΦΙΑ
 Για την πολιτική κατάσταση είπε:
·         Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το οιονεί φρενοκομείο της σημερινής πολιτικής ζωής της χώρας είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση.
·         Η οικονομία θα επιβαρυνθεί  από μία νέα εκλογική αναμέτρηση στην
οποία φαίνεται ότι οδηγούμαστε μέσα σε 7 μήνες. Και θα  υποστεί  μία επιπλέον τεράστια ζημιά.  
·         Δυστυχώς,  ο κ. Τσίπρας έχει χάσει παντελώς την αξιοπιστία του. Καίτοι  νέος στην ηλικία εκπροσωπεί  ό,τι παλαιότερο και παλαιοκομματικό  έχει εμφανιστεί στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα.  Αρνείται να πει στην κοινωνία την σκληρή αλήθεια έστω και την  έσχατη ώρα.
·         Αν η κυβέρνηση κατέθετε μία αναπτυξιακή πρόταση για την οικονομία θα το συζητάγαμε. Όλα αυτά που πράττει τώρα είναι στο πλαίσιο απλώς μίας προεκλογικής εκστρατείας.
·        
              Μεταναστευτικό

           Πολλοί ονομάζουν τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα «παράτυπους». Αλλά το  έχουμε συζητήσει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι το  να περνάς τα σύνορα μίας χώρας χωρίς να έχει δικαίωμα είναι παρανομία. Υπάρχει διάταξη στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Από εκεί και πέρα εάν κριθεί ότι δικαιούσαι ασύλου τότε δεν είσαι ούτε παράνομος ούτε παράτυπος μετανάστης. Νομίμως μπαίνεις γιατί είσαι πρόσφυγας.   
·         Χειρίστηκα  το μεταναστευτικό επί δύο χρόνια. Η  εικόνα της Αθήνας που παρέδωσα το 2014 και γενικά η εικόνα του μεταναστευτικού δεν είχε καμία σχέση με το χάλι που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
·         Το μεταναστευτικό ξεχαρβαλώθηκε τελείως. Είναι ένας ολόκληρος πολύ μεγάλος μηχανισμός υποδοχής και  επιστροφών που χρειάζεται να χειριστείς με ευπρέπεια και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό το σύστημα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διελύθη στα εξ ων συνετέθη. 
·         Τον μηχανισμό αυτό τον παρέδωσα το 2014 ως τον καλύτερο μηχανισμό διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη. Μειώσαμε τις ροές των εισροών προς την Ελλάδα σε ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Έγινε προβολή του δικού μας σεναρίου στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, σε οθόνη, για να δουν οι υπόλοιποι υπουργοί πως μία χώρα από την χειρότερη εικόνα του Ιουνίου του ’12 φτάνει την άνοιξη του 2014 σε μία εξαιρετική εικόνα. 
·         Αντιπαραβάλλετε την εικόνα που υπήρχε τότε με την άθλια εικόνα που υπάρχει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και που παραβιάζει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και των ίδιων των μεταναστών.
·         Οι μεταναστευτικές ροές και η πορεία τους είναι απολύτως προβλέψιμες και όλα αυτά που συμβαίνουν ήταν απολύτως προβλέψιμα. Χρειαζόντουσαν συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν, διαφορετικά μέτρα στην θάλασσα και συνεργασία με άλλα κράτη. Εμείς είχαμε ξεκινήσει συνεργασία με τη Μ. Βρετανία για να βρούμε τα κυκλώματα που στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς με αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα και είχαμε ξεκινήσει μία προσπάθεια  με την Τουρκία.
·         Πώς έρχονται αυτοί οι άνθρωποι σε εμάς; Από πού περνάνε; Υπάρχει άλλο ενδιάμεσο κράτος  που έχει υποχρέωση απέναντι σε αυτούς.  Αυτή η κυβέρνηση όμως δεν κάνει τίποτα. Απλώς το  διαλύει (το σύστημα που υπήρχε) .      
          Νέα Δημοκρατία
·         Αυτό  που πρέπει να κάνουμε στη Νέα Δημοκρατία από εδώ και πέρα είναι να τοποθετηθούμε στο πολιτικό σκηνικό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να έχουμε διάλογο με όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά κυρίως με την μεσαία τάξη. Αυτούς που κυρίως έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Αν δεν μπορέσουμε να διατηρήσουμε επαφή με αυτά τα στρώματα δεν θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα.
·         Πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική που δεν κάναμε την ώρα που έπρεπε.   Ένα παράδειγμα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν είναι μόνο δεξιοί, κεντρώοι  ή αριστεροί. Είναι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Αν δεν τους εξηγήσουμε τι κάναμε, τι κάναμε λάθος και γιατί το κάναμε, πώς θα ξαναεκλεγούμε δηλαδή;  Από Θεού;      

rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

2 σχόλια:

  1. Αφήστε τις συγνώμες και φτιάξτε πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων οικονομικής φιλελευθεροποίησης και κάντε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα όχι κρατικίστικη συντεχνιακή μπανανία. Με το να μαζεύεις γελοίους αντιμεταρρυθμιστές τύπου Αντώναρου, Ψωμιάδη όλος ο σοβαρός κόσμος από το 28% του Γενάρη θα πάει μαζικά στο ΠΟΤΑΜΙ! Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θέλει η ΝΔ όχι ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν τολμάτε ζητήστε με συγκεκριμένους αριθμούς και όχι με αοριστίες τύπου "μεσαίος χώρος",'Όχι άκρα" και παρόμοιες γελοιότητες.ΑΡΙΘΜΟΙ..Θα σας ξεσκίσουν οι σαμαρικοί βέβαια εάν τολμήσετε να κάνετε σύγκριση των ελλειμμάτων 2004-2009 με αυτά του 2012-2014.
    ΕΝΦΙΑ : η ΝΔ παρέλαβε τον ΕΕΤΤΗΔΕ.Ποιά η σχέση ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΤΗΔΕ με ΦΜΑΠ;Με νούμερα και όχι αοριστολογίες.Και να μας κάνει και ο Δένδιας σύγκριση του έργου του για τη λαθρομετανάστευση με το έργο Παυλόπουλου το 2007-09.
    Να μιλήσουμε για επεισόδια με αναρχικούς είναι σα να κλέβουμε εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.