Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ- Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τη δεδηλωμένη θα έχουμε εξελίξεις



«Εάν εξαρτάται από τη Νέα Δημοκρατία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, θα κάνει το καθήκον της. Αν όμως εξαρτάται η ψήφιση της συμφωνίας από τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας τότε έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεδηλωμένη και την επομένη της ψήφισης  θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις». 
Την  ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε
συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» του δημοσιογράφου, Νίκου Ευαγγελάτου.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης:
·         Σε κάθε περίπτωση η χώρα στις 30 Ιουνίου πρέπει να είναι υπό την προστασία κάποιου προγράμματος διότι διαφορετικά δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ άρα θα κινηθεί η διαδικασία του πιστωτικού γεγονότος. Το χειρότερο λήγει η επέκταση του προγράμματος και όλα τα χρήματα που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα θα επιστρέψουν πίσω στον ESM.
·         Tο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα μείνει χωρίς καμία προστασία, με την ΕΚΤ να μην οφείλει πια να παρέχει τη ρευστότητα που αναγκάζεται να παρέχει σε καθημερινή βάση για να το στηρίζει.
·         Χθες το βράδυ ήμουν στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη». Δεν ήταν μια κομματική συγκέντρωση ήταν μια συγκέντρωση πολιτών που εξέφρασαν το άγχος τους, το φόβο τους, την ανησυχία τους για την τροπή των εξελίξεων. Άνθρωποι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους, είπαν ένα μεγάλο όχι στην προοπτική διολίσθησης της χώρας σε ένα τριτοκοσμικό στάτους. 
·         Έστειλαν ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την εντολή που έχει πάρει: Μπορεί να διαπραγματευτεί ο ίδιος ό,τι καλύτερο πιστεύει, αλλά το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ. 
·         Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή σημαία κυματίζουν μαζί στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο και αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή από την οποία κανείς δεν μπορεί να υποχωρήσει. 
·         Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής. Δεν νομίζω ότι η πρόταση των δανειστών θα διαφοροποιηθεί ουσιαστικά. Ελπίζω να υπάρχει μια πιο συγκεκριμένη διατύπωση για την απομείωση του χρέους αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης προϋπόθεση: να υπάρχουν πλεονάσματα.
·         Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, πιο σκληρά από τα μέτρα που θα αναγκαζόμασταν να πάρουμε πριν από τέσσερις μήνες και προφανώς την ευθύνη για τη διολίσθηση των δημοσιονομικών την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
·         Χθες κατέθεσα πέντε κοστολογημένες προτάσεις για το πώς μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο του 1% πλεονάσματος χωρίς να αυξήσουμε τη φορολογία, χωρίς να τσακίσουμε τη μεσαία τάξη, χωρίς να διαλύσουμε τις επιχειρήσεις, χωρίς να πλήξουμε ανεπανόρθωτα την ιδιωτική οικονομία. 
·         Τα μέτρα που προτείνω είναι πολύ λιγότερο υφεσιακά και πολύ πιο δίκαια διότι διορθώνουν στρεβλώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι θίγουν τους πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ. 
Rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.