Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μητσοτάκης: Τις απολύσεις τις συμφώνησε ο Βενιζέλος. Εγώ κλήθηκα να υλοποιήσω ό,τι συμφώνησε



Πηγή: parapolitika.gr
Άμεση και σκληρή ήταν πριν λίγο η απάντηση του τέως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χθες το βράδυ μιλώντας στην εκπομπή online του Mega είπε, αναφορικά με τις οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο, ότι
«έγινε μια τρύπα στο νερό». Ανέφερε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε επιμείνει να μη γίνουν στοχευμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες. «Έπρεπε η προσέγγιση να είναι τελείως διαφορετική», τόνισε.
«Οι 15.000 απολύσεις φέρουν την υπογραφή του κ. Βενιζέλου και όχι τη δικιά μου. Δεν τις συμφώνησα εγώ, εγώ απλώς κλήθηκα να τις υλοποιήσω. Ήξερε πολύ καλά ο κ. Βενιζέλος ότι ήταν συμβατική δέσμευση της χώρας την οποία έπρεπε να υλοποιήσει», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Real FM.
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έμεινε εκεί αφήνοντας αιχμές κατά υπουργών (είναι γνωστή η κόντρα που είχε με τον τότε υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο) και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι «επίσης όλες οι αποφάσεις είχαν την έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο οποίο συμμετείχε ο κ. Βενιζέλος. Ένα από αναχώματα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έκανα στο Υπουργείο ήταν και διάφοροι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να ικανοποιήσουν τη δική τους συντεχνιακή πελατεία».
«Όχι» στην ΕΡΤ
«Εάν η ΕΡΤ μετατραπεί σε έναν προσωπικό μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δεν προτίθεμαι να πάω». Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να πάει ως προσκεκλημένος. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έβαλε και μια άλλη παράμετρο θέτοντας το εξής ερώτημα: «Όταν σήμερα φαίνεται ότι δεν είχαμε κάποιες χιλιάδες ευρώ για να ρίξουμε χώμα για να σβήσουμε τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα μέρες τώρα όλοι οι Αθηναίοι να αναπνέουν τοξικό νέφος, όταν δεν έχουμε λεφτά για αυτό το κατεπείγον περιστατικό, πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα το άνοιγμα της ΕΡΤ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.