Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Εξιλαστήριο θύμα ο Μουρούτης- Φουντώνουν τα σενάρια για απομάκρυνση του επί χρόνια συνεργάτη του κ. Σαμαρά



Η εμπλοκή του κ. Ρουσόπουλου στα επικοινωνιακά της ΝΔ μπορεί να θεωρείται δικαίωση για τον ίδιο αλλά, φαίνεται ότι αποτελεί και μια ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά για να απαλλαγεί από τον επί δεκαετίες συνεργάτη του Γιώργο Μουρούτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουρούτης έχει μπει στο στόχαστρο δύο προσώπων που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ. Τον Δημήτρη Σταμάτη και την σύζυγό του Γεωργία.
Η συμπεριφορά του Γιώργου Μουρούτη όσο ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός είχε ενοχλήσει τον κ. Σταμάτη και την Γεωργία
Σαμαρά. Μάλιστα λέγεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας είχε πει στον τότε πρωθυπουργό ότι «αυτός υπονομεύει όλους όσους φοβάται. Δηλαδή όλους μας».
Η κυρία Σαμαρά λέγεται ότι έχει ενοχληθεί από προκλητικές συμπεριφορές του κ. Μουρούτη, όπως το πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία για το final four και οι προκλητικές φωτογραφίες εν ώρα κρίσης στην Ελλάδα που ανέβασε στο face book. Αλλά προφανώς όλα αυτά είναι η αφορμή. Οι αιτίες βρίσκονται στην κακή συνεργασία του κ. Μουρούτη με πολλούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά όταν ήταν στην παντοδυναμία του και κυρίως η φαεινή ιδέα του για κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από δύο χρόνια. Κίνηση η οποία στοίχισε πολλά στην τότε κυβέρνηση.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο κ. Μουρούτης συμβούλευε τον κ. Σαμαρά ότι θα ήταν προς το πολιτικό του συμφέρον να κόψει τις φλέβες του στην πλατεία Συντάγματος, θα το έκανε; Γιατί οι σύμβουλοι μπορεί να συμβουλεύουν αλλά την ευθύνη των αποφάσεων την έχουν εκείνοι που τους διόρισαν ως συμβούλους.
Προσωπικά ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις με τον κ. Μουρούτη, τυπικές μόνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αλλά η τακτική του κ. Σαμαρά να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για δικές του αποφάσεις και να μη λαμβάνει ποτέ την ευθύνη όσων ο ίδιος επέλεξε να πράξει δεν δείχνει μόνο ανευθυνότητα, αλλά είναι κι επικίνδυνη για πολιτικό.
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.