Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τελεσίδικη καταδίκη για πρώην νομάρχη Ηλείας και Δήμαρχο Ζαχάρως για τις πυρκαγιές του 2007



Χαρ. Καφύρας
Αυτή είναι η Ελλάδα! Θαυμάστε τη!!!
Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η ελληνική Δικαιοσύνη για τις ποινές που επέβαλε για αμέλεια και παραλείψεις στον πρώην νομάρχη Ηλείας και στον Δήμαρχο Ζαχάρως για τις φονικές πυρκαγιές του 2007
Πανταζής Χρονόπουλος
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επικυρώθηκε απο τον Άρειο Παγο η εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Ζαχάρως  Πανταζής Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας.
Το περασμένο έτος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηλείας καταδικάστηκε ο νομάρχης σε φυλάκιση 9 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, με την διαφορά ότι η ποινή
του ήταν μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εξαγορά της θα υλοποιηθεί  σε 24 δόσεις, με  καταβολή της πρώτης  δόσης την  1η  Ιανουαρίου 2015. Επίσης, με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ένας πυροφύλακας.
Οι δύο τοπικοί παράγοντες, όπως και  ο  πυροφύλακας  καταδικάστηκαν για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων  και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με την μη λήψη μέτρων  αποφυγής πυρκαγιάς, μετά από σχετική ειδοποίηση  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο  πυρκαγιάς.
Μετά την εφετειακή καταδικαστική απόφαση οι κ.κ. Καφύρας και  Χρονόπουλος άσκησαν αίτηση στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική εφετειακή γι΄  αυτούς απόφαση.
Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεχόμενο την εισήγηση της κυρίας Κοντοθανάση, με την υπ΄  αριθμ. 514/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου έχει πλήρη και σαφή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Ο κ. Χρονόπουλος είναι ο Δήμαρχος Ζαχάρως που έκανε γνωστή την περιοχή του εκτός από την τραγωδία των πυρκαγιών και με την υπόθεση της εξεύρεσης νυφών από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αφού δεν είχε τίποτε άλλο ουσιαστικό να επιδείξει ως έργο.
Ο λαός της Ζαχάρως βέβαια, παρά το γεγονός ότι ήταν καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη, τον εξέλεξε και πάλι δήμαρχο στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν άσκησε ποτέ επισήμωα τα καθήκοντά του λόγω της καταδίκης. Στη θέση του έχει εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Νίκος Φάμελος, ο οποίος ακολουθεί πιστά τις... συμβουλές του κ. Χρονόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.