Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αποκαλύψεις Βενιζέλου για την πρόταση στον Κουβέλη να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας- Οι ευθύνες Σαμαρά για το ναυάγιο της πρότασης...


Διαβάζουμε στη σημερινή έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μια άλλη προσέγγιση στο ζήτημα που είχε προκύψει με την υποτιθέμενη πρόταση Σαμαρά στον Κουβέλη για την προεδρία της Δημοκρατίας, την οποία κατά Σαμαρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε και κατά Κουβέλη, ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Β. Νέδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε για το θέμα.


B. Νέδος: Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε ότι δέχθηκε πρόταση από τον κ. Σαμαρά μέσω του κ. Σταμάτη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επειδή η πρόταση αυτή θα είχε νόημα ως κοινή πρόταση του κ. Σαμαρά και δική σας, ποια είναι η εικόνα που εσείς έχετε;

Ευ. Βενιζέλος: Με επισκέφθηκε σπίτι μου ο κ. Λυκούδης και με ρώτησε αν τόσο εγώ όσο και ο κ. Σαμαράς είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε και να ψηφίσουμε τον κ. Φ. Κουβέλη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου κατέστησε σαφές ότι εφόσον η απάντηση μας είναι θετική, ο κ. Κουβέλης, με τον οποίο έχει συζητήσει διεξοδικά, είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη πρότασή μας. Του είπα ότι η δική μου απάντηση είναι άμεση και θετική. Προσέθεσα πως θεωρώ ότι και ο κ. Σαμαράς θα αντιδράσει θετικά, αλλά θα του το επιβεβαιώσω ρητά μετά από επικοινωνία μου με τον κ. Σαμαρά. Πράγματι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε αμέσως και έτσι επιβεβαίωσα, σε τηλεφωνική συνομιλία μας, τη θετική απάντηση του κ. Σαμαρά στον κ. Λυκούδη.

Τώρα εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος; Γιατί για το δικό μου φτωχό μυαλό, κι επειδή το αφήγημα του κ. Βενιζέλου είναι αρκετά αληθοφανές και εμπλέκει εκτός του κ. Κουβέλη και τον κ. Λυκούδη ο οποίος μπορεί να το επιβεβαιώσει η να το διαψεύσει χωρίς να έχει άλλα συμφέροντα αφού πλέον ανήκει σε άλλο κόμμα, υπάρχουν οι εξής εκδοχές:

1η εκδοχή: Τα πράγματα είναι όπως τα περιέγραψε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε την πρόταση επειδή ήθελε να πάει ως πρόβατο επί σφαγή στις εκλογές και να διαλύσει ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ επειδή ο Τσίπρας του είχε τάξει κάτι μεγάλο αν γινόταν πρωθυπουργός; Τι μεγάλο; Δεν ξέρω… Το μεγαλύτερο, την Προεδρία της Δημοκρατίας, την έδωσε στον Παυλόπουλο. Οπότε θα πρέπει να αναζητήσουμε ποια άλλη συνωμοσία είχε εξυφανθεί μεταξύ του κ. Φώτη και δυνάμεων του διεθνούς κατεστημένου που είχαν στόχο τον Αντώνη Σαμαρά!!!

2η εκδοχή: Τα πράγματα να έχουν όπως τα διέψευσε ο Φώτης Κουβέλης και να μην έλαβε καμία πρόταση επειδή ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές (έχει άλλωστε την τεχνογνωσία να ρίχνει κυβερνήσεις από το 1993, το ότι έριξε και τη δική του ίσως το έκανε από κεκτημένη ταχύτητα ή λάθος υπολογισμούς για το τι θα ακολουθούσε), με το σκεπτικό ότι αφού χάνουμε που χάνουμε την κυβέρνηση ας διαμορφώσουμε συνθήκες ελέγχου του κόμματος την επόμενη μέρα και κατόπιν ας ρίξουμε στην πιάτσα το «παραμύθι» της Αριστερής Παρένθεσης και του come back της υπό την ηγεσία του ΝΔ.

3η εκδοχή: Να έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να έχουν δίκιο και ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Κουβέλης. Δηλαδή να υπήρχε η συμφωνία με μεσολαβητή τους κ.κ. Βενιζέλο και Λυκούδη και να έστειλε ο κ. Σαμαράς τον κ. Σταμάτη στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μεταφέρει την πρόταση. Απλά να μην κατάλαβε ο κ. Σταμάτης τι του είχε πει ο κ. Σαμαράς, να νόμισε ότι είχε πάει για εθιμοτυπικήεπίσκεψη στον κ. Κουβέλη, να ξεχάστηκε με τη συζήτηση, να άφησε στο τραπεζάκι το κουτί με τα… φοντανάκια και να ξέχασε να κάνει το προξενιό.   Πως στέλνεις βρε παιδί μου τον μικρό καρπαζοεισπράκτορα της παρέας να σου φέρει από το περίπτερο ένα «άσο φίλτρο» και σου φέρνει «Καρέλια κασετίνα» και έχει πάρει και σοκολάτα για τον εαυτό του… Μπερδεύτηκε ίσως το παιδί και τα έκανε μούσκεμα.

Κι επειδή το τρίτο σενάριο ίσως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, είναι εύλογο το ερώτημα που προκύπτει: Θα έστελνε κανείς σας έστω και για τσιγάρα στο περίπτερο τον Σταμάτη; Πόσο μάλλον για πολιτικό προξενιό… Αυτά τα πράγματα, αν τα πιστεύεις τα διαχειρίζεσαι μόνος σου. Δεν στέλνεις τρίτους και μάλιστα σταμάτηδες… Άρα ίσως έχει δίκιο ο κ. Κουβέλης που λέει ότι ο Σαμαράς είχε πάρει την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές γι’ αυτό και ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε μια στενά κομματική επιλογή. Γιατί για να μη ξεχνιόμαστε, προτείνοντας τον κ. Σταύρο Δήμα ως πρόεδρο, ουσιαστικά ζητούσε από ένα κομμάτι της Αριστεράς να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας…

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί δεν φτάνει που κοροϊδεύαν όλους εμάς, παραμυθιάζαν και ο ένας τον άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.