Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δόγμα εσωκομματικής ρήξης από τον Σαμαρά- Πάση θυσία θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη

«Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός του κόμματος και της Ελλάδος γιατί στηρίζει τον Τσίπρα».
Σε αυτό το δόγμα συμπυκνώνεται η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, εν όψει των εσωκομματικών διεργασιών που όπως όλα δείχνουν βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Συγγρού επιδιώκει πάση θυσία να κερδίσει χρόνο
μέχρι το φθινόπωρο, οπότε, όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ:
  1. Ο κ. Σαμαράς θα έχει ισχυροποιήσει μέσω των προ- συνδιασκέψεων και της Εθνικής Συνδιάσκεψης τη θέση του
  2. Από τον Σεπτέμβρη και μετά, ακόμα και αν κλείσει συμφωνία ο κ. Τσίπρας, θα αρχίσει μια νέα δύσκολη περίοδος, καθώς η όποια συμφωνία θα φέρει και νέα μέτρα, άρα η αποδόμηση του σημερινού πρωθυπουργού θα έχει ξεκινήσει.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι η κοινωνία θα αναγνωρίσει τη λαθεμένη επιλογή της και θα στρέψει και πάλι της ελπίδες της στο πρόσωπό του. Συνεπώς όποιος σήμερα επιδιώκει την ανατροπή του ουσιαστικά βάζει τη ΝΔ σε μια εσωκομματική περιπέτεια και ευνοεί τον Τσίπρα.
Η λογική αυτή προβάλλεται από τους συνεργάτες του και τους βουλευτές που θεωρεί ενεργούμενά του, είτε γιατί τους έχει βοηθήσει πολιτικά ή οικονομικά στην εκλογή τους, είτε γιατί σε άλλες περιπτώσεις όπως έχει κάνει με τέσσερις πρώην βουλευτές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τους έχει αποσπάσει στη Συγγρού και τους χρησιμοποιεί για να διεμβολίσει το στρατόπεδο των αντιφρονούντων, όπως έκανε προχθές, με τη συγκέντρωση των πρώην βουλευτών.
Παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει απομακρυνθεί ο κ. Σαμαράς διαρρέει μέσω συνεργατών του ότι «η συγκρότηση της λίστας παραμένει προνόμιο του προέδρου του κόμματος. Και στην περίπτωση που υπάρξουν προσχωρήσεις από άλλους χώρους πολλά θα ανατραπούν…». Με τον τρόπο αυτό αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι «θα μπει χέρι» στις λίστες, με κάποια δικαιολογία που θα βρεθεί και θα απομακρυνθούν πρόσωπα που δημιουργούν προβλήματα στην ενότητα του κόμματος…
Με δεδομένο δε τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του κ. Σαμαρά, θεωρείται βέβαιο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει για κορυφαία στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Νίκος Δένδιας, αλλά σίγουρα μπορεί να το κάνει με βουλευτές του περιβάλλοντός τους, επιχειρώντας να τους αποψιλώσει από κοινοβουλευτικά στελέχη και να ελέγξει ακόμα περισσότερο τη ΝΔ. Αφού όπως όλα δείχνουν περισσότερο από την δικαίωσή του και την επάνοδο καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εξουσία, τον ενδιαφέρει η διατήρηση της καρέκλας του προέδρου της ΝΔ, αφού χωρίς αυτή τίθεται εκτός πολιτικού συστήματος και θα κοιτάζει και πάλι το… ταβάνι του σπιτιού του!!!
Rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.