Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το λάθος του Προκόπη Παυλόπουλου στο βιβλίο επισκεπτών, στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Αναμφίβολα συγκινητική η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο σπίτι – μουσείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μετά την ξενάγηση στο σπίτι του Εθνάρχη στην Πρώτη Σερρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε, με έκδηλη συγκίνηση και χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό του όνομα, στο βιβλίο των επισκεπτών που βρίσκεται μπροστά από το πορτραίτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα εξής:
«Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να
ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου».
Θυμίζουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε επί χρόνια συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν ήταν Πρόεδρος Δημοκρατίας.
Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο νέος Πρόεδρος σε αυτά που γράφει γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε «σαν Έλληνας», βάσει του Συντάγματος, να υπογράφει από τη συγκεκριμένη θεσμική θέση, όπως έκανε σήμερα. Γιατί σήμερα υπέγραψε «ως Έλληνας», όπως, άλλωστε, ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα και το θέτει ως απαράβατη προϋπόθεση για να μπορεί κανείς να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι «σαν Έλληνας».
Και «ως Έλληνας» και δη πρώτος πολίτης της χώρας και μάλιστα καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος οφείλει να δίνει βάση σε κάποιες λεκτικές λεπτομέρειες.
Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.